הנקה ותסכול

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

21/10/2013 | 14:14 | מאת: לימור

בתי בת 4 שבועות מחר והתחלנו לתת תוספת סימילאק מהיום ה3 בבית החולים יש הרגשה שהיא בעיקר מוצצת ולא יונקת ולכן אני ממשיכה לתת לה תוספת או שאוב ( לא יוצא לי יות רמ30 למרות 3*3 כדורי חילבה ביום) או סימילאק 60 היא תמיד לוקחת אבל עדיין לא מסרבת לציצי אני כבר על סף ייאוש יש מצב שאין לי מספיק חלב פשוט כי היא לא ממש יונקת ואם כן אז ממש מעט ובעיקר בבוקר כשהשדיים מלאים הייתי חייבת לתת לה תוספת כי ירדה קצת יותר מ10% וחזרה למשקל לידה רק אחרי שבועיים וקצת אני אחרי שני בני שינקו מלא וינקו עד גיל שנה וחצי ולכן זה כל כך מוזר לי אני סוכרתית יכול להיות שאין לי חלב מהסוכרת למרות שהייתי מאוזנת בזמן הריון אבל עדיין מזריקה אינסולין אני בהתחלה ממש הייתי עצובה מזה שאני נותנת לה סימילאק אבל התרגלתי ולפעמים בגלל שכנראה איבדתי ביטחון עצמי בחלב שלי מעדיפה לתת לה סימילאק לפני שיוצאים מהבית כי אני יודעת שתישן ל3 שעות אפילו שכרתי משקל ושקלתי אותה לפני ואחרי הנקה ובהתחילה היה רק 10 שעלתה בכל שד והיו כמה פעמים של 40 בערך אבל שוב חזר לעלייה של 10 מ"ל לכל הנקה בכל שד היא מוצצת ויונקת ממש מעט ולא חזק ולפעמים שומעת את הבליעות שלה אבל ממש מעט אני ממש אובדת עצות, אולי הפעם זה פשוט לא ילך לי כל כך קל כמו בעבר? אני מצליחה לשאוב רק כ3 פעמים ביום לא בלילה ולא יוצא לי יותר מ30 ביום ובבוקר יוצא לי 50-60 זה ממש מתסכל תודה רבה

28/10/2013 | 16:55 | מאת: יעלה דגן

שלום לימור, אני מבינה שאת מאוד מתוסכלת שלמרות כל מאמצייך את לא מצליחה להניק והתינוק לא עולה במשקל. ע"מ להגביר את כמות החלה יש לשאוב בן 8 ל10 פעמים ביום כולל בלילה. עדיף להניק פחות זמן ובתדירות גדולה יותר ולהגדיל את מספר ההנקות. זה גירוי ליצירת חלב. שאיבה ידנית לאחר השאיבה במכונה עשויה להגדיל את כמות החלב. ממליצה לך להתייעץ עם יועצת הנקה בקשר לחיבור ולתנוחות ההנקה יתכן שהתינוק לא יונק וזו הסיבה לירידה בכמות החלב. הסוכרת יכולה לדחות את התחלת יצירת החלב, לאחר הלידה, אך בהמשך זה לא משפיע על כמות החלב. בהצלחה יעלה

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה