כאבים בחזה לפני ואחרי השאיבה

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

30/07/2013 | 12:22 | מאת: אילנה

שלום, ילדתי לפני שבוע וחצי ביומיים הראשונים רק הנקתי ואז התחלתי לשאוב כדי להקל על הגודש שנוצר בשדיים. וכרגע בגלל שרוב הזמן הבן שלי ישן אני לרוב רק שואבת כי אין ביכולתי להשאר עם שדיים מלאות ולחכות כשיתעורר כי אז אני מסתובבת כולי כואבת משדיים מלאות לכן רוב הזמן זה שאיבות. היום התחילו אצלי כאבים בשדיים יש חלקים שכואבים יותר ויש פחות אבל ההרגשה כאילו לא רוקנתי את השדיים כולי מקופלת מכאב. מה עליי לעשות? אין אצלי גודש או גושים קטנים רק כאבים. אודה על תשובתך המהירה.

30/07/2013 | 13:13 | מאת: חגית פוקס

אילנה שלום, ניראה לי שאת עוברת תקופה לא קלה ומאוד סובלת מהכאב בשדיים. מספר דברים ניראה לי שחשוב לבדוק: כמה ארוחות ביממה התינוק שלך מקבל? תינוקות בגיל זה צריכים לאכול לפחות 8 פעמים ביממה וצריך להעיר אותם לשם האכלה. מעבר לכך חשוב לוודא שיש לפחות 6 טיטולים רטובים ו3 פעמים ביממה לפחות יציאות. במצב של גודש בשד, אנו משתמשים בקור כדי לכווץ את כלי הדם, ניתן לקחת חיתול בד להרטיבו במים, לסחוט חלקית ולהקפיאו במשך 10 דקות לפחות במקפיא. לאחר מכן להוציא את החיתול מהמקפיא ולהניחו סביב השדיים. לאחר מסר דקות תחושי בהקלה ותוכלי להניק את תינוקך, מומלץ להניק הרבה בזמן גודש, מומלץ גם לשנות תנוחה מדי פעם שיהיה ניקוז טוב של כל השד. שאיבות רק כמוצא אחרון ורק עד להקלה, לא לרוקן את השד. מעבר לכך במצב הזה של כאבים, את צריכה למדוד חום, אם החום הוא מעל 38.4 , את חייבת לפנות לרופא לקבלת אנטיביוטיקה, כנראה שפיתחת דלקת, אם אין חום, להמשיך בטיפול השמרני כפי שציינו, מומלץ בכל מקרה לאחר מדידת חום לקחת נורופן, להקלת הכאב וכן נורופן גם תרופה אנטי דלקתית. תרגישי טוב, ומומלץ מאוד גם שתגיעי ליועצת הנקה. חגית

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה