עליה במשקל

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

10/06/2013 | 11:45 | מאת: א

בתי בת 8 חודשים שוקלת כרגע 6900. נולדה בשבוע 37 במשקל 3300. היתה ירידה יחסית במקל בהתחלת החיים ואח"כ התאזנה ונאמר לי שהיא נעה באחוזון 10-20. כשאני שואבת יוצא לי סה"כ 100 בבקבוק. בערב אנו נותנים לה סימילאק והיא מוכנה לשתות 60 פעם אחת הסכימה לשתות 90 והשאירה. אחרי בקבוז זה אני נותנת לה יניקה. האם צריך להפסיק להניק? האם 100 זה מספיק בכל האכלה?

11/06/2013 | 18:02 | מאת: חגית פוקס

א שלום, על פי הנתונים שמסרת ניראה שבסך הכל הילדה גדלה בסדר גמור, לשם נתונים מדויקים צריך להתיחס גם לגובה שלה, כי אנו מתיחסים למשקל ביחס לגובה. את יכולה לשאול לגבי הגדילה שלה בטיפת חלב. בהנחה שהגדילה שלה תקינה, אנו לא מתיחסים לכמויות בהנקה, אלא לכך שהילדה עולה יפה במשקל, יתכן מאוד גם שכאשר היא יונקת היא מקבלת יותר מ- 100 CC, פרט לכך ניתן כבר להוסיף לה מזונות מוצקים מלבד הנקה ודרכם היא תקבל תוספת אם היא זקוקה לה, תוכלי גם לקבל יעוץ לגבי התזונה שלה בטיפת חלב. בקיצור אם השיקול להפסיק זה בשל כך שנראה לך שהיא לא מקבלת מספיק, אין שום צורך להפסיק להניק בשל כך, כמו כן חלב אם מכיל רכיבים חיסוניים חשובים מעבר להיותו מזון לתינוקות. כל טוב חגית

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה