המשך הנקה בהריון

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

28/05/2013 | 14:32 | מאת: שרה

אני אם ליונקת בת כמעט 14 חודשים ולעוד 6 יונקים לשעבר. כמעט כל ילדיי גמלו את עצמם בגיל 15 עד 20 חודשים ולכל המאוחר במהלך החודש הרביעי להריון הבא. הפעם הריתי מוקדם מהצפוי וכעת אני כבר בשבוע 14. כשהופתעתי לגלות את ההריון לפני כחודש החלטתי שלא אזום גמילה בינתיים כיון שלתפיסתי התינוקת עדיין קטנה וזקוקה לאינטימיות של ההנקה. לא החלטתי על איזשהו תאריך יעד לגמילה ועד כה גם הנקת צמד היתה אפשרית מבחינתי. אלא שאתמול התחלתי את מעקב ההריון אצל רופא הנשים שלי (שהוא רופא רציני מאוד וגם מנהל מרפאה להריון בסיכון בבית חולים גדול), והוא אמר לי באופן חד משמעי שעלי להפסיק להניק כיון ש"זה עלול לגרום לבעיות הורמונליות". א. אשמח לקבל פירוט באלו בעיות הורמונליות מדובר (יש לי רקע רחב בביולוגיה ואפשר גם לתת לי הפניות לספרות מקצועית). עד כמה זה באמת דחוף לגמול מיידית בשלב זה של ההריון? ב. כרגע אני לא כל כך רואה איך אפשר ליזום גמילה. הקטנה יונקת לפחות פעמיים ביום כשכל הנקה היא משמעותית ולא סתם נשנוש. מבחינתה אין תחליף להנקה ולפעמים היא לא .נרגעת עד לאחר ההנקה. אני חוששת לחרוג מההוראות המפורשות של הרופא אך לא יודעת איך לעשות זאת בפועל (כאמור שאר הילדים גמלו את עצמם בשלב כלשהו, או שהייתי במדיניות של לא להציע ולא לסרב - כך שההנקה פשוט התפוגגה לאיטה). איך יוזמים גמילה פעילה בגיל כזה? תודה רבה!!!

28/05/2013 | 17:20 | מאת: חגית פוקס

שרה שלום, אנסה להשיב על שתי שאלותיך: א. באשר להפסקת הנקה בשל חשש לבעיות הורמונליות, כדאי שתשאלי ישירות את הרופא למה הייתה כוונתו. אם ההריונות הקודמים היו תקינים ולא הריונות בסיכון אנו לא חוששים לפגיעה בעובר ויש אף מצבים של נשים שמניקות צמד כפי שציינת. אנו ממליצים פעמים רבות על הפסקת הנקה בזמן הריון כיוון שגם הנקה וגם הריון דורשים כוחות מהאשה וצריך ל"שמור עליה". ב. באשר לגמילה יזומה על ידך, למרות שביתך קטנה, רק בת 14 חודשים, היא מבינה וחשוב שתיתני לה מסר במילים שיותר לא יונקים, אם היא אוכלת יפה אוכל של הבית, אין צורך להמיר את ההנקה בבקבוק עם תמ"ל או עם חלב ואפשר להסתמך על אוכל של הבית, אם לא, ניתן מלבד אוכל רגיל לתת גם בקבוקים של חלב/תמ"ל. כדאי למצוא אמצעים אחרים להרגעה, בובה, חיתול בד וכדומה, שמשמש כחפץ מעבר.תשתדלי לא לשבת במקום שבו היא רגילה לינוק. בימים הראשונים בשעות הפעילות כדאי לצאת מהבית, לגינה או לפעילות , כך שאפשר יהיה ללא מלחמות להימנע מההנקות. חוץ מזה תנצלי את ששת היונקים הגדולים, בשעות קשות שגם יתעסקו איתה וירגיעו אותה, כמובן עם שמירה שלך אם הם קטנים. בכל מקרה חשוב בלילה לא להמיר את ההנקה בבקבוקים, היא לא צריכה לאכול בלילה, יתכן שתעברו כמה לילות קשים, העזרי בבעלך והיא תבין בסוף ש"זה מה שיש" והיא זכתה לקבל 14 חודשי הנקה, שזה בהחלט לא מובן מאליו. בהצלחה רבה והריון טוב חגית

28/05/2013 | 22:25 | מאת: שרה

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה