פרופסור שור 1 פתח תקווה

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

26/05/2013 | 12:44 | מאת: עומר

אני אב לשני ילדים , ילדה בת שנתיים ו7 ותינוק בן 5 חודשים. אשתי היניקה את ביתינו ממש עד ללידה של הבן , לפני 5 חודשים. מאז שבנינו נולד התחלנו לגמול את הבת מהנקה , כשעיקר הבעיה הייתה בלילה, ביכולתה להירדם רק על ידי הנקה. כיום אנו גרים בחוץ לארץ. יש לה מיטה משלה, מה שלא היה לה בארץ, אך היא עדיין דורשת כל לילה לפני השינה מאמא שלה שתתן לה חלב בהנקה ומשלא מקבלת את מבוקשה היא לא מרפה וצורחת. יש לציין שבמהלך הלילה היא מגיעה למיטה שלנו, וכשאשתי ישנה ולא עירנית, ביתינו מנצלת זאת ונצמדת לציצי שלה ושותה ממנו, ואשתי לא מתעוררת עקב כך. בגן היא ישנה בצהריים היטב. אשתי חושבת שלהמשיך להניק את הבת בלילה זה טוב כי זה יוצר שוויון בין הילדים ומפחית קנאה. במהלך היום היא אוכלת הכל אך כשהיא לא בגן וצריכה לישון בצהריים ורואה את התינוק מקבל הנקה, היא רוצה גם אך אשתי מסרבת לה ואומרת לה שבלילה היא תקבל ושהיא אוכלת דברים אחרים במהלך היום שהתינוק לא יכול לאכול. השאלה היא האם זה נכון וטוב להמשיך לתת לילדה הנקה בלילה עד שהיא תפסיק לבקש ? אני חייב להוסיף שעמדתי בעניין מנוגדת לעמדת אשתי, כי אני סבור שצריך לטפח בילדה בגרות וגמילה מלאה, מה גם שאנו מנסים כעת גם לגמול אותה מחיתולים אז לפי דעתי אם כבר כמעט גמלנו אותה מחלב אם , לחזור ולתת לה הנקה חלקית, בלילה רק, כמוה כמו לקפוץ כמה צעדים אחורה - רגרסיה למעשה. לפי דעתי יש להפחית כמה שניתן את הקנאה בין האחים , אך לתת לה חלב אם בניסיון להשוות ביניהם רק עוצרת את התפתחות הילדה ולא זו הדרך הנכונה להפחית את הקנאה.יש לציין שאנו נותנים לה לעשות אמבטיה באותה אמבטיה שהתינוק עושה בה, קונים לה הפתעות ומשתדלים מאד לתת לה תשומת לב כמו לתינוק.

27/05/2013 | 12:07 | מאת: חגית פוקס

עומר שלום, נשמע שאתה אב מאוד מעורב בטיפול ובגידול הילדים. הפנית את שאלתך לפורום של ייעוץ הנקה, אך למעשה מסתתרות כאן שאלות מהותיות יותר שקשורות לגידול ולחינוך הילדים וכן פתירת קונפליקטים בין בני הזוג והדרך הנכונה לפתירתם. האם אכן יש שויון בין ילדים? האם שויון משמעו ששניהם מקבלים אותו דבר? אולי בכל גיל יש לילדים צרכים שונים? האם אתם רוצים למסור מסר לילדה שהיא צריכה לינוק בגניבה ואז זה בסדר, האם אם אשתך ישנה היא לא יודעת שהילדה יונקת? ניסיתי לשקף חלק מהשאלות שהדברים מעלים. אני מציעה שתיפגשו עם גורם מקצועי, אני מניחה שיש לכם חוסר הסכמה בעוד נושאים, תלבנו יחד את הדברים ותגיעו לדרך שמוסכמת על שניכם ותלכו לפיה. נראה שכמו שהדברים עכשיו כולם מבולבלים כולל הילדה ואין למעשה קו מנחה ועיקבי. בהצלחה, חגית

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה