שכבה לבנה על לשון התינוק

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

02/05/2013 | 08:27 | מאת: ליאור

תינוק בן חודשיים ניזון מסימלאק קומפורט וחלב אם שאוב ולפעמים קצת הנקה ( בגלל בעיות בהנקה עקב פטריה בפה ובפטמות שלי) על הלשון של התינוק נמצאת שכבה לבנה עבה. מה זה יכול להיות ? יכול להיות שהפטריה חזרה?

04/05/2013 | 19:41 | מאת: יעלה דגן

שלום ליאור שכבה לבנה עשויה להצביע על חלב שהצטבר על הלשון או על פטריה. לרוב הפטריה מופיעה לא רק על הלשון אלא גם על החניכיים ועל הלחי הפנימית בתוך הפה. נסי לנקות את שכבת החלב עם גזה רטובה. אם זה לא יורד יש סיכוי גדול שמדובר בפטריה. בכל מקרה אני ממליצה לפנות לרופא אם השכבה לא יורדת. בהצלחה יעלה

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה