סירוב חלקי לינוק

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

29/04/2013 | 22:36 | מאת: גל

שלום רב בני בן חודשיים וחצי. בריא ועולה במשקל יפה. אני מניקה אותו במהלך היום וכפעמיים במהלך היום אוכל מבקבוק בעיקר סימילאק אך גם חלב שאוב. בגיל חודש וקצת התחלנו לתת לו מוצץ. לאחר שמקבל סימילאק (אוכל 180 cc) הוא רגוע הרבה יותר מאשר בהנקה. אני פונה אליכם מפני שלאחרונה כאשר הוא רעב אני מציעה לו לינוק ממני הוא מסרב ומותח את רגליו כאילו סובל ממשהו. כאשר אני מציעה לו בהזדמנות זו בקבוק הוא אוכל אותו בשקיקה. בלילה הוא יונק ללא כל בעיה, עיקר ההתנגדות קיימת לדעתי בשעות בצהריים -ערב. אני מרגישה כי החלב מתמעט אצלי ולא רוצה לתסכל אותו כאשר אני מציעה לו ציצי בעוד שעם הבקבוק אין לו בעיה.

30/04/2013 | 18:20 | מאת: חגית פוקס

גל שלום, נראה שההנקה מאוד חשובה לך ואת עושה מאמצים רבים על מנת להמשיך להניק. על פי הדברים שלך ניראה שמה שקרה , שתוספת הבקבוקים הביאה לירידה בתפוקת החלב אצלך, כמו כן תינוקך התרגל לזרימה בבקבוק ואם אין לו זרימה חזקה אצלך הוא מסרב לינוק ממך. נראה שבלילה הוא יותר יונק לשם הרגעות וכן בבקר כנראה את מלאה יותר ואז הוא יונק בשמחה. כדי לפתור זאת כדאי לעשות שני דברים במקביל, לשפר את תפוקת החלב אצלך על ידי שאיבת חלב פעמיים שלוש ביממה בנוסף להנקות, וכן את יכולה לקחת תכשירים מעודדי חלב כגון: שפע מילק, מגה מילק וכדומה או כמוסות של חילבה, ניתן לקנות זאת בחנויות טבע ובבתי מרקחת, כשאת מניקה אותו את יכולה לעשות גם עסוי ידני של השד לעודד את הזרימה, כאשר הוא מתנגד לינוק, אל תריבי איתו, חשוב שהשד יהווה בשבילו מקום נעים. אם תהיה לך כמות בשאיבות, תוכלי לתת לו חלב שאוב במקום סימילאק. מאוד יתכן שאם תשתפר תפוקת החלב, הוא יסכים לינוק באופן מלא מהשד ולא יתנגד. בהצלחה רבה חגית

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה