שאיבת חלב

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

30/12/2012 | 12:06 | מאת: אור

שלום רב, אשמח אם תוכלו לעזור לי בשתי בעיות: 1. בני בן חצי שנה ולפני כחודש וחצי (לצערי הרב), חזרתי לעבוד, מאז אני שואבת שתי מנות בבוקר ובצוהריים מהן הוא ניזון למחרת (עם תוספות). הבעיה היא שבימים האחרונים ישנה ירידה משמעותית בכמות החלב שאני שואבת בכל פעם, לא ברור לי למה מאחר שלא היה אצלי כל שינוי בתזונה או במשהו אחר. איך אני יכולה להגביר את כמות החלב למה שהיה ואף ליותר משום שכעת הוא ניזון ממנות גדולות יותר? 2. הבעיה השניה שלי היא בהנקה בשעות הלילה, בשאר היום מחזרתי מהעבודה בני ניזון מהנקה בלבד, הבעיה היא שבשעות הלילה הוא קם לאכול כל שעתיים, יש לי תחושה שכמות החלב פשוט לא מספיקה לו, איך אני יכולה להגדיל את כמות החלב של שעות הלילה כך שהוא יאכל יותר ויהיה שבע למשך זמן ארוך יותר?

31/12/2012 | 09:01 | מאת: חגית פוקס

אור שלום, החזרה לעבודה מהווה שינוי בשיגרת החיים שלך ושל תינוקך. על פי תיאורך את יוצאת ליום עבודה לא קצר, שסביר להניח שאין בו הרבה מנוחה וגם בלילה כרגע את לא יכולה לישון כמו שצריך. יתכן מאוד שבנך קם הרבה בלילה לא כיוון שהוא רעב, אלא זה נהפך לו למעין הרגל להרגיש את אמא כל שעתיים בלילה. לדעתי כדאי לנסות להחזיר אותו לשנת לילה יותר טובה, לנסות בחלק מהפעמים שהוא קם להחזיר אותו למצב שינה ללא הנקה, תוכלי לדון בשנת הלילה שלו גם עם אחות טיפת חלב שלך. במשך היום מומלץ שתוסיפי לו בהדרגה ארוחות מוצקים, שבמשך הזמן יחליפו את חלק מהבקבוקים, אם כרגע אין לך מספיק חלב אם בשבילו, ניתן לתת לו גם בקבוקים עם תמ"ל. כדי לתגבר את תפוקת החלב אצלך מומלץ שתיקחי כדורי חילבה, ניתן לרכוש בבית מרקחת או בחנות טבע ולקחת על פי ההוראות. שינה טובה יותר שלך בלילה גם תיטיב עם תפוקת החלב שלך. בהצלחה רבה חגית

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה