חלב ושפעת - המשך

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

31/10/2012 | 03:04 | מאת: יעל

מספר שאלות נוספות: האם זה נכון שבשאיבה בלבד לא ניתן להמשיך לאורך זמן וכמות החלב יורדת? לפני כשבוע חזר לי המחזור החודשי.האם הגיוני שבהנקה (שאיבה בלבד) חוזר המחזור? האם חזרת המחזור קשורה לכך שהגדלתי את הזמנים בין השאיבות? האם לייחס זאת רק לשפעת?

31/10/2012 | 17:22 | מאת: חגית פוקס

יעל שלום, כל הכבוד על המאמץ הרב שאת משקיעה על מנת לתת לתינוקך חלב אם. אי אפשר לדעת בודאות מה אכן גרם לירידה בתפוקת החלב, האם השפעת היא הגורם העיקרי או הפחתת כמות השאיבות, או אולי שניהם במשולב. בכל מקרה על מנת ליצר כמות מספקת של חלב את צריכה לשאוב כ-7-8 שאיבות ביממה. בדרך כלל המחזור החודשי לא חוזר כאשר יש הנקה אקסלוסיבית, כלומר הנקה מלאה ורווח זמן בין ההנקות/שאיבות בלילה של לא יותר מ-5 שעות. הורמון הפרולקטין שמופרש בהנקה בכמות גדולה יותר בלילה הוא זה שמונע את הביוץ ומכאן את חזרת המחזור החודשי. באשר לשאלתך לגבי משך השאיבות הקצר לעומת הנקה, יש אמת בדבריך, כי מסתבר שיצור חלב הוא לא פעולה טכנית בלבד, אלא קשור בפעילות מוחית ובתגובה הורמונלית לגרוי על ידי תינוק. יחד עם זאת יש נשים שמצליחות לשאוב תקופה ארוכה, יש גם שיטות כגון: דמיון מודרך שניתן להשתמש בהן בזמן השאיבות, כדי להגביר את יעילותן. רפואה שלמה ובהצלחה, חגית

31/10/2012 | 21:04 | מאת: יעל

היי חגית, ראשית,תודה על התשובה המהירה לפי מה שאני מבינה מדברייך עלי לשאוב כל שלוש שעות על מנת להגביר את כמות החלב? כמה עליי לשאוב מכל צד?עד אשר מסתיימת זרימת החלב?להמשיך לשאוב קצת אחרי על מנת לגרות את ייצור החלב?ואם כן,כמה לשאוב על ריק מכל צד? במידה ואצליח להגביר את ייצור החלב,תוך כמה זמן בתדירות שאיבות כזו,אוכל לראות עלייה בתפוקת החלב? תודה יעל

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה