לא אוכלת מבקבוק

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

30/10/2012 | 08:02 | מאת: אמא

ביתי בת 3 וחצי חודשים. יונקת. אך אינה מוכנה בשום פנים ואופן לאכול מבקבוק חלב שאוב. (לא לוקחת גם מוצץ). אני מאוד מתוסכלת כי אני צריכה להתחיל לחפש עבודה אך אין לי אפשרות לעזוב אותה כי אני מקור האוכל היחיד שלה. מה עלי לעשות? וכן אם יש לך שיטה איך להרגיל אותה למוצץ? (ניסתי יותר מ-7 סוגי מוצצים)

30/10/2012 | 11:03 | מאת: חגית פוקס

לאמא שלום, אני בהחלט מבינה את דאגתך לקראת חזרה לעבודה כאשר התינוקת שלך מוכנה רק לינוק ואפילו לא לקחת מוצץ. ראשית תדעי שאת לא לבד ויש לא מעט תינוקות שהם סרבני בקבוק. יש מספר אפשרויות לפיתרון, ראשית כל לפעמים ילדים אלו שמישהו אחר מאכיל אותם, מסכימים לקחת ממנו. יתכן גם שבימים הראשונים אצל המטפלת היא תעשה שביתת רעב אך אחר כך באין אופציה אחרת היא תסכים לקחת בקבוק. לפעמים גם אצל מישהו אחר יש ילדים זלא מוכנים לקחת בקבוק, עם ילדים אלו אפשר כבר בגיל מאוד צעיר אפילו שזה יותר קשה, להוסיף לחלב אם שאוב דיסה, כדי להסמיך אותו ולתת להם אותו בכפית. כמו כן עוד מעט ניתן יהיה בהדרגה להתחיל לתת לביתך מוצקים, יכול להיות שמזה היא תתלהב יותר וניתן יהיה בעתיד לתת לה גם מוצקים מלבד חלב אם אצל המטפלת. בקשר למוצץ יש כאלה שהם סרבני מוצץ, וכנראה שצריך פשוט להשלים עם זה ולמצוא דרכים אחרות להרגעה. בהצלחה חגית

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה