הנקה תכופה זקוקה לעזרה

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

22/08/2012 | 22:40 | מאת: אורי

שלום רב, בתי בת 3.5 חודשים, ניזונה מהנקה מלאה וכבר קרובה להכפיל את משקל הלידה (נולדה במשקל 3.5 ק"ג). הבעיה היא, שהיא מבקשת לינוק לעיתים תכופות מאוד, תוך פחות משעתיים ואני מגיעה ל-15 הנקות ביממה. כמו כן, בגלל התכיפות איני מצליחה לשאוב כמות חלב מספיקה ולכן היא צמודה אלי כל היום. כל נסיונותיי לרווח בין הארוחות עלו בתוהו. בתחילת הלילה זהו הזמן היחיד בו היא ישנה 3 שעות ולפנות בוקר היא מתעוררת ודורשת לינוק בכל שעה (!!!) בין 4 ל-8 ואז נרדמת לשעתיים. ברור לי כי לא מדובר ברעב אך לא ניתן להרגיעה בשום דרך אחרת. חשוב לציין, שהיא לא נרדמת מיד על השד או משתמשת בו כמוצץ להירגע, אלא ממש אוכלת מ-2 הצדדים בכל פעם כזו. הגענו למצב הזה לאחר שיועצת ליווי התפתחותי הסבירה לי כי לפני גיל 3 חודשים תינוק עדיין לא מפתח הרגלים ולכן אין בעייה להיענות לצרכיו ולהניקו על פי דרישה, אך נראה שבתי פיתחה הרגל מגונה של יניקה בכל שעה ואיני מצליחה לשחררה מכך. היא כל כך תקועה בהרגל הזה, שבכל פעם שאני רק מקרבת אליה את הראש או באה מעליה היא מתחילה לצרוח ולבקש לאכול (עושה תנועות יניקה עם הפה, גם אם אכלה לפני חצי שעה), עד לרמה שלעיתים ממש קשה לי להחליף לה בגדים או חיתול בשל כך. גם נשיאה במנשא כשהראש מופנה אלי היא סיוט כי היא כל הזמן נוברת ומלקקת אותי. יועצת הנקה שהסתייעתי בה לא הצליחה לעזור לי ושלחה אותי למגוון מטפלים, שיטות וטיפולים, אשר מבחינה כלכלית איני יכולה לעמוד בכך. בטיפת חלב האחות גם אמרה לי "תשתדלי לרווח לה", אבל איך עושים את זה ?!?!?!? ניסיתי למשוך בכל פעם עוד רבע שעה, אבל אין שום חוקיות בין זמני הדרישה כך שזה לא ממש עובד. האם כדאי להמשיך להניק על פי דרישה גם לעיתים כל-כך תכופות וכשהיא מאוד עולה במשקל? אני ממש מיואשת ומותשת וכבר חולמת להצליח לשכב לידה על המזרן פעילות מבלי שתשתגע... הרבה הרבה תודה

25/08/2012 | 11:12 | מאת: יעלה דגן

שלום אורי, זה בודאי קשה להניק סביב השעון ולחוש שהתינוקת לא יכולה לראות אותך בלי לרצות לינוק. כעיקרון כל עוד זה מתאים לך ולתינוקת והיא עולה במשקל מומלץ להניק בהתאם לדרישה ולצורך. בהנקה יש תינוקות שגם לאחר גיל שנה מתעוררים באמצע הלילה ודורשים לינוק. חלק מהתינוקות לא מסוגלים לינוק כמות גדולה ולכן אוכלים לעיתים קרובות. בכל מיקרה אני ממליצה לך אם ההפרש קטן משעתיים לנסות לתת מוצץ לאחוז את התינוקת להסתובב איתה ולנסות להרגיע בכל דרך אחרת. יש לתת לה לינוק רק אם דבר אחר לא עוזר. תקופת ההנקה יכולה להיות קשה אך מצד שני יש לה הרבה יתרונות בריאותיים ואחרים לך ולתינוקת היא מחזקת את הקשר בניכם ועוזרת לבסס את אמונה ובטחונה של התינוקת בסביבה. בהצלחה יעלה

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה