דם מצינורית החלב בפטמה

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

20/07/2012 | 09:26 | מאת: שרית

בוקר טוב, הבינותי מאחות טיפת חלב כי בפורום זה ניתן יהא לקבל מענה לסוג הבעייה שאציג. בתי בת חודשיים וחצי עברה חיסון חודשיים (מחומשת, רוטה, פרוונר) לפני כעשרה ימים, לאחריו עדיין מראה סימני חוסר שקט, אכילה לא סדירה (רק מניקה נוטלת סרזט), שלשולים. ביומיים האחרונים די נרתאה כאשר קירבתי אותה לשד לינוק - בכי היסטרי לא ברור אם עייפות או רעב - יישנה מעט ואוכלת כל שעה וחצי. שמתי לב אתמול שכאשר אני סוחטת את הפטמה בשד אחד יוצא חלב יחד עם דם טרי (לא סדק או פצע) מצינורית החלב. נראה לי גם שאותו שד לא מתמלא מהר.אין לי דלקת בשד או נפיחות או אודם. מה לדעתכן עליי לעשות? להמשיך להניק? לבדוק הבעייה? לאן לפנות? תודות על תשובתכן בהקדם שרית

21/07/2012 | 10:36 | מאת: יעלה דגן

שלום שרית, זה עשוי להיות מפחיד לגלות דם בחלב האם ולגרום לך לחשוש שמדובר במחלה קשה או שהדם יפגע בתינוקת. ברוב המקרים הטיפול היחידי בדם שמופיע בחלב זה הזמן. לרוב אין כמעט כאב, אלא אם כן מדובר בדם שנוצר כתוצאה מפטמות סדוקות או רגישות רקמת השד בשל גודש משמעותי. הדם לא יפגע בתינוקת, וניתן להניק כרגיל. זה לא נדיר שמופיע דם בהנקה. בשבועות הראשונים שלאחר הלידה הסיבה היא לרוב שבירה של נימי דם או פפילומה (גידול שפיר שלא מזיק ) בתוך צינורות החלב. מומלץ להתייעץ עם רופא אך הדם לא יפגע בתינוקת ומומלץ להמשיך להניק. יעלה

21/07/2012 | 23:53 | מאת: שרית

תודה יעלה על תשובתך המהירה והמקצועית.

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה