תדירות הנקה של בתי בת 4 חודשים

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

26/02/2012 | 08:39 | מאת: שירי

בתי בת ארבעה חודשים עוד רגע. מסרבת להשתמש במוצץ (אנחנו ממשיכים לנסות) וכל הזמן מחפשת מה להכניס לפה.בינתיים נותנת לה לינוק מתי "שבא לה" ופעמים רבות היניקה היא לא מתוך רעב אלא כדי למצוץ. אבל אם אין לה ברירה היא מרווחת את הארוחות. מה התדירות הרצויהואיך להתמודד עם הצורך למצוץ? עניין שני- עד לפני חודש היתה מתעוררת בלילה ליניקה בפעם הראשונה אחרי 5-6 שעות ולאחר מכן אחרי 3 שעות. בחודש האחרון, כשגבר הצורך ביניקה היא מתעוררת כמעט כל שעתיים ליניקות קצרות. בכמה לילות בהם כאבו לי השדיים הנקתי מבקבוק, והיא התעוררה הרבה פחות. הלילה ניסיתי שוב מבקבוק והיא סירבה בצרחות. איך אפשר לסדר את תדירות היניקה בלילה?

26/02/2012 | 21:57 | מאת: יעלה דגן

היי שירי, בגיל זה מומלץ להניק כל שעתיים שלוש לפחות או בהתאם לדרישה. אם היא בוכה לפני כן יתכן באמת שזה לא רעב כך שבהחלט ניתן להציע מוצץ או ליבדוק אם יש סיבה אחרת לבכי. אם היא יונקת בתדירות גבוה יותר זה לא מזיק כל עוד זה לא מפריע לך. בלילה מומלץ להניק לפי הצורך. זה נכון שכשאוכלים מבקבוק התינוק יונק כמות גדולה יותר וכך התדירות יורדת. אך ההנקה היא הדרך הטבעית ועדיפה על חלב שאוב. חוסכת לך את טרחת השאיבה ויותר נעימה לתינוקת. בהצלחה יעלה

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה