קודאין בהנקה

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

16/01/2012 | 13:54 | מאת: שרון 100

אני מניקה בהצלחה 4 חודשים. לפני יומיים חליתי וקיבלתי היום סירופ נגד שיעול ברונכיליט המכיל קודאין. הרופאה ציינה שאסור לי להניק בזמן שאני לוקחת את הסירופ. האם יש דרך כלשהיא באמצעות שאיבות או הנקה לפני שאני לוקחת את הסירופ כך שאוכל להמשיך להניק לפחות חלקית. החשש שלי שייצור החלב יתמעט... וזוהי הדרך לסוף ההנקה

הי שרון ההמלצות לגבי קודאין מחולקות, אבל באופן עקרוני לא מומלץ לשלב נטילת קודאין עם הנקה פעולת הקודאין היא כסם נרקוטי שמטרתו להוריד את רמת הערנות. כשזה מוכנס לסירופ לשיעול המטרה היא להקל על הנוטל את הסירופ בקושי שינה . מרבית הסירופים לשיעול מכילים קודאין. 2 המלצות בנושא: בראש ובראשונה ישנו מרכז שנקרא הריופון שמטרתו לסייע בהחלטות שכאלו, בשילוב בין תרופות הנקה והריון . מספרו הוא 089779309 רובד נוסף הוא לשקול עצם נטילת התרופה. אינני רופאה לכן אני לא מייעצת לגבי סוגי התרופות, אבל חשוב שתבררי האם יש דרך אחרת להקל על השיעול בצורה חלופית. הסירופ לשיעול אינו מרפא את הגורם לשיעול אלא מעניק טיפול תומך ומסייע בפינוי עודפי הנזלת של הגוף (מכייחים למניהם). התייעצי עם הרופא שוב לגבי דרכי טיפול חלופיים ומכים שלא מערבים החדרת תרופות נרקוטיות ותשקלי את השנים מול כף המאזניים. גם אם את שואבת , חלב האם יכיל את הקודאין אותו את נוטלת בתרופה. אם יש לך חלב אם קפוא את יכולה לתת אותו במקום , ולהמשיך לשאוב לפחות 8 פעמים ביום תוך ריקון מקסימאלי של השד (להמשיך לשאוב מספר דקות גם לאחר שלא מופרש חלב, ולשאוב ימין ושמאל ושוב ימין ושמאל כשבאמצע עיסוי השד). אם יש לך עוד שאלות בנושא , את מוזמנת לפנות שוב לפורום בהצלחה

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה