לא מצליחה להניק

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

20/11/2011 | 17:49 | מאת: נועם

יייעשלום אני אמא לילדה בת 11 שבועות. מההתחלה היו לי קשיים בהנקה, לשון קשורה, שהותרה אחרי חודש וחוסר עלייה במשקל. נפגשתי עם שני יועצות הנקה ששתיהן עזרו לי והיה נראה שעלינו על דרך המלך אבל בשבועיים האחרונים הבעיות רק ממשיכות. כרגע המצב הוא שכל פעם שאני ניגשת להניק הילדה צורחת ולא מוכנה לתפוס. גם כשהיא מוכנה כבר היא יונקת 5דקות ומתחילה לנוע בחוסר שקט עד שהיא מתנתקת ולא מוכנה לחזור. לפעמים רק שאני מתחילה את ההתארגנות להנקה היא קולטת נהיית עצבנית ולא מוכנה לאכול. לפעמים היא ממש בהיסטריה, היא צורחת ויוצאים לה גזים.הדבר מצריך ממני שאיבות מרובות ולעיתים כשאני לא עומדת בהספק גם בקבוק סימילאק. מיותר לציין שאני חשה תסכול רב מאוד (שתינו!) אני מרגישה שיש לי הרבה חלב לתת לה אבל אני קורסת תחת ההתעסקות הבלתי פוסקת סביב האוכל. כיום הילדת שוקלת 4.700 ובבדיקת רופא היום נאמר לנו שהכל תקין. אני כבר לא יודעת מה לעשות, גם היועצת הנקה איתה אני בקשר כבר לא יודעת מה להציע לי ואני מרגישה שאין מנוס מלוותר למרות הקושי הרב ורגשות האשמה שאני מרגישה. אני מרגישה תסכול ואכזבה כל פעם שאני חושבת שאולי הפעם זה יצליח והיא תסכים לינוק ומתאכזבת כל פעם מחדש. אני יודעת שאין פתרון קסמים אבל אולי תוכל להאיר את עיני למשהו שעוד לא ניסיתי.האם יש דרך אחרת לפני שאני מוותרת? תודה רבה!

הי נועם נשמע שאכן היו הרבה קשיים בדרך. אני שמחה לשמוע שעירבת יועצת הנקה שעזרה לך. מהתיאור שלך , יתכן והתינוקת מרגישה את התסכול שלך מההנקה, קולטת את המתח והעצבים סביב זה וכשהיא באה לינוק קורה משהו בדינמיקה הזאת. האם קרה שדחפת את הפטמה לפה של התינוקת בכוח, או התנהגת בחוסר סבלנות ועצבנות רבה סביב ההנקה? סביר להניח שזה קרה לא מעט. לפעמים מספיקה פעם אחת שבה אנחנו משתמשים בכוח או אגרסיביות והתינוק מסרב לינוק . נשמע שצריך לעשות לשתיכן חוויה מתקנת, ולאפשר לכן להיחשף להנקה רגועה, שקטה ונינוחה. התכווצויות וגזים עלולים בהחלט לקרות והם חלק מהתפתחות והסתגלות מערכת העיכול לחיים מחוץ לרחם, אבל אולי הדבר המרכזי שצריך לעשות כאן זה להרגיע את הרוחות ולעשות סדר : 1. התחילי בשינוי הגישה איתה את מגיעה להנקה. לדוגמא, בחרי שיר מרגיע שאת מאד אוהבת, השמיעי אותו ברקע, עמעמי אורות ותני לאור טבעי להכנס לחדר. תנשמי נשימות עמוקות לפני שאת ניגשת אליה, ספרי עד 10 באיטיות, נסי להתחבר למוזיקה ברקע וגשי אליה עם רוגע וסבלנות. אספי אותה אליך, והניחי אותה על בית החזה שלך, כשבית החזה שלה נוגע בשלך (רצוי ללא חולצה, תתכסו שתיכן בשמיכה). מגע בית חזה לבית חזה או בטן לבטן נקרא Skin to skin והיא אחת השיטות הידועות והמוכחות מחקרית שמרגיעות ומורידות סטרס מהאם והתינוק. אל תגשי ישר להנקה, ולשים את הפטמה בפה שלה. הישארי בתנוחת עור לעור במשך לפחות כמה דקות טובות, ורק לאחר מכן הורידי אותה לאט לכיוון השד או אפשרי לה לגשת לשד לבד. יתכן שאת תגלי שהיא לבד תוביל את עצמה לשד. הישארי רגועה, המשיכי בנשימות עמוקות ותניקי אותה. אם מתחילה להראות סימנים של מתח ועצבנות , ברוגע הניחי אותה שוב על בית החזה עור לעור. תני לשתיכן זמן , אל תאיצ לא בך ולא בה. גם אם ההנקה תיקח 45 דקות בתחילה, עדיף שיהיו 45 דקות רגועות ולא עם סטרס שבסופן את חייבת לתת לה בקבוק. נסי שלא להציע בקבוק אם ניתן. בנוסף - הקפידי בשבוע-שבועיים הקרובים להרבות במגע עור לעור ככל הניתן כדי לאפשר לעצמכן להנות אחת מהשנייה בלי המתח של הנקה. השאירי אותה אחרי הנקה עליך לעוד כמה דקות בעור לעור. אל תוותרי עדיין. את בדרך הנכונה, פשוט צריך לאפשר למשהו חיובי לקרות אחרי 11 שבועות של קשיים ותסכול לשתיכן. וגם אם לא כל הנקה תצליח בימים הקרובים, אל תתייאשי. זה לא מייצג כשלון או חוסר הצלחה. אם זה קרה פעם אחת זה יקרה שוב , זה רק עניין של סבלנות. את אמא שלה, ואת תלמדי אותה עוד הרבה דברים בחיים. השיעור הראשון שלה ושלך יהיה ללמוד לסמוך אחת על השנייה. עדכני אותי, בהצלחה

21/11/2011 | 10:11 | מאת: נועם

אביגיל היקרה תודה על התיחסותך ומילות העידוד. אני מרגישה מותשת מנסיונות ההנקה ולא בטוחה שנשארו בי כוחות לעוד אכזבות ולעוד התעקשויות. הילדה שלי מאוד תזזיתית לכן גם קשה להשכיב אותה בשקט עלי.. אני תוהה לעצמי אם כל ההתעקשות הזו עולה לי במחיר השפיות והרוגע שלי ואני לא בטוחה שזה שווה את זה. אני בטוחה שחלק מהחוסר שקט שלה נובע מהמתח שלי וכמובן שהכאבי בטן (לא אמורים כבר לחלוף?) לא עושים לה טוב. כל החוסר ביטחון שיש לי סביב ההנקה, מההתחלה נמצא בי כבר עמוק ואני לא בטוחה שבשלב זה יש לי כבר דרך חזרה עם כל הצער שלי. אני קוראת את מה שאת כותבת וקר חושבת לעצמי עוד פעם המתח הזה, אם זה יצליח או לא ושוב התסכול כשלא והשמחה הקצרה שזה כן מצליח ואז האכזבה שוב פעם אחרי כשכבר קיוויתי שהנה זה מסתדר. אני לא בטוחה שאוכל לעמוד בזה.

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה