פריחה אצל תינוק יונק

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

26/10/2011 | 07:53 | מאת: יעל

בני, בן חודשיים וחצי, סובל מסבוריאה חמורה- קשקשים צהובים על הראש ועור פנים אדמומי מאוד שמשתנה מיום ליום אבל אינו עובר. אני מניקה אותו הנקה מלאה והוא עולה היטב במשקל, חייכן, נעים, חיוני. רציתי לשאול, האם יתכן שמשהו בתזונה שלי גורם לו לפריחה האדומה בפנים? אני ניזונה מהמון מוצרי חלב. האם יתכן כי הוא אלרגי למשהו שאני אוכלת וזה מחריף לו את הפריחה? תודה רבה, אני ממש מודאגת.

סבוריאה על פי הגדרה היא הפרשה מוגברת שומנית מנקבוביות העור באזורים בעלי נטייה להפרשה מוגברת. במרבית המקרים מדובר בנטייה משפחתית, ולא נמצא קשר בין מאכל מסויים לבין הפרשה מוגברת. אבל הדרך הטובה ביותר היא לנסות ולבדוק. אם העלית את צריכת מוצרי החלב סימן שזה מדאיג אותף, אז נסי להוריד למשך 3-4 שבועות מוצרי חלב ולראות האם יש קשר. שימי לב שאם הוא מקבל טיפול תרופתי או שאתם משנים משהו אחר בטיפול בו (כמו שימוש בשמנים טבעיים או שמפו אחר) אז זה יכול להשפיע ואת לא תדעי האם זה בגלל הפסקת מוצרי חלב או משהו אחר. בהצלחה בהצלחה

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה