איך לגמול מהנקה, מכורה בת שנתיים וחצי...

דיון מתוך פורום  הנקה - ייעוץ והנקה

05/10/2011 | 11:01 | מאת: סיגלבל

בתי , בת שנתיים וחצי עדיין יונקת במשך היום: בבוקר (עם אור ראשון:"אמא כבר בוקר, אני יכולה לאכול ציצי" אחרי שסופסוף הפסקנו עם ההנקות הליליות), בצהרים, כשהיא חוזרת מהגן, אחה"צ כשהיא מתעוררת מהשנ"צ ובערב, לפני השינה. העניין הוא שהיא מבקשת ציצי כשהיא עייפה, כי זה עוזר לה להירדם (אם כי היא גם כבר נרדמת לבדה במיטה, אם לא נרדמה אחרי סיום ההנקה, וקשה להרגיע אותה, למרות שהיא יודעת שהיא לא מקבלת ציצי כשיש אנשים זרים בסביבה... בכל אופן, אני חושבת שכבר הגיע זמן להפסיק, אבל אני לא יודעת איך. הציעו לי לשים חרדל על הציצי ולהגיד לה שהחלב התקלקל, אבל אני לא אוהבת כאלה מניפולציות וחוץ מזה אני די בטוחה שהיא תהיה מספיק חכמה כדי להגיד לי:אמא, תנקי את זה... אז איך גומלים אותה? והכי חשוב: האם הנקה בגיל הזה עלולה לגרום לה נזק? השינה הלא רציפה? בעיות סוכר בדם כתוצאה מהתדירות בה היא יונקת חלב מתוק במהלך היום ובשעות הבוקר המוקדמות? (מעבר לבעיות השיניים)וכיוב' מתנצלת על האורך, אודה לתשובה ו/או הכוונה למי או לאן אני יכולה לפנות לגבי ייעוץ בנושא אם נראה לך שיש צורך. תודה

הי סיגל הנקה בגיל הזה לא עושה שום נזק. באופן עקרוני אנחנו בנויים בטבע להניק עד שילד עצמו לא מבקש את זה יותר (גם עד גיל 8). החלב בגיל הזה הוא חשוב להתפתחות לא פחות מגיל שנה וחצי. מבחינה חברתית זה לא מקובל ולכן אנחנו נוטים לגמול הרבה לפני, אבל יש אוכלוסיות בעולם בהם זה כן מקובל ושם לא גומלים. אם את רוצה לגמול את מרישה שהגמילה מגיעה ממך- כי את החלטת שמספיק - אז את יכולה לגמול בקלות רבה. את פשוט מחליטה שאת לא מניקה יותר , להסביר לה ולא להציע שוב את השד. עם סבלנות התמדה והקפדה עקבית זה יקרה יותר מהר ממה שאת חושבת. (כמובן לשאוב ולהוריד בהדרגה את זמן השאיבות כדי למנוע גודש). "הנזק" שיכול להיגרם הוא לשיניים בעיקר בהנקות לילה בהן לא מקפידים לצחצח שיניים אחרי הנקה ואז החלב נותר בחלל הפה וגורם למצבור חיידקים. (ממש לא עושה בעיות בסוכר...) על כך כן כדאי להקפיד מאד. כי עששת בגיל הזה - היא מכת מצרים שקשה מאד להיפטר ממנה. לכן להימנע מהנקות לילה , ולהקפיד לצחצח שיניים לאחר הנקה לפני השינה. אם את מרגישה שאת צריכה ליווי בכך , את מוזמנת ליצור איתי קשר טלפוני ואשמח לעזור ולתמוך ולהיות אוזן קשבת,(אני עובדת בסניף נצרת עילית במכבי שירותי בריאות, בפיזיותרפיה. את יכולה להתקשר ולהשאיר טלפון ואחזור אליך). קחי בחשבון שבשורה התחתונה ,כל עוד את מעבירה מסר עקבי והחלטי (ללא סטיות ובלבול) לילדה, אז זה יצליח. היי סבלנית. בהצלחה

05/10/2011 | 21:24 | מאת: סיגלבל

תודה רבה על תשובתך. אכן, הלחץ הסביבתי לא פועל לטובתי במקרה הזה, אבל גם הקטנה שלי, (ג'ינג'ית, ילדה שלישית, הגדולות גמלו את עצמן סביב גיל שנתיים) יודעת מה היא רוצה ולא מוכנה לוותר. יש לך רעיונות או דוגמאות, איך להסביר לה? אני כבר ממזמן לא מציעה לה ציצי, ואני אפילו משתדלת להסיח את דעתה כשהיא מבקשת, אבל כשהיא עייפה, או כשאני חוזרת מהעבודה, לא יעזור בית-דין, היא לא תירגע עד שלא תקבל את מבוקשה... והיא גם מקפידה להגיד שהיא כבר לא תינוקת, אבל היא קצת קטנה ולכן היא עדיין אוכלת ציצי... וסתם מסקרנות, אני יודעת שיש מקומות בעולם שמניקים עד גיל 4 ויותר, אבל האם בארץ שלנו יש עוד כמה שרוטות כמוני?!

מנהלי פורום הנקה - ייעוץ והנקה