ליעל

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

07/01/2012 | 19:52 | מאת: בני

קראתי את הודעתך מיום 25/11 וואוו מה אומר ומה אדבר. לא סובל את מה שסבלת אך כנראה אעבור כריתה של מעי הגס עם סגירת הפתח. מה זה פאווץ'? שבוע טוב

07/01/2012 | 20:51 | מאת: מיכל

גם אני עברתי כריתה מלאה של מעי הגס וחיה עם סטומה שנים רבות . אז תתעודד זה לא חיב להיות כל כך גרוע . התנסתי לאחרונה גם בטיול תרמילאים מהנה בהודו. בני יקר אשמח לעזור ולעודד בהמשך תזכור שאחרי הניתוח זה יכול להיות רק יותר בהצלחה

07/01/2012 | 23:02 | מאת: קרן

בני, בניתוח שבו מוסר גידול הרקטום - כאשר המיקום מאפשר זאת (ואצלך נראה לי שאינו מאפשר זאת, ולכן הרופאים לא ציינו את האפשרות ואינך מכיר את המושג) - עושים מעין שחזור. יוצרים מעין שק מהמעי הדק והוא משמש מאגר לצואה. את המאגר הזה מחברים לפי הטבעת. מתעוררים מהניתוח עם סטומה זמנית שמתפקדת כמה חודשים. לאחריהם - סוגרים את הסטומה והמבנה המשוחזר שנבנה אמור להתחיל לפעול. לצערי לא זכיתי לכך כי הפאוץ' שלי לא הצליח להתאחות ולמלא את תפקידו. ההקרנות עשו נזק קשה לרקמות. אני שוב ממליצה לך לבדוק: אם לא כל המעי הגס שלך ייכרת, ייתכן שאפשר לעשות לך קולוסטומי. זו סטומה עדיפה מאוד לעומת האיליוסטומי.

מנהלי פורום סטומה - תמיכה