סטומאי בפוטנציה

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

05/01/2012 | 21:17 | מאת: בני

שלום לכל חברי הפורום.כל הכבוד על הפורום הנחמד אני בגיל 35 וגילו אצלי גידול ברקטום. ואני בבירור לפני ניתוח וככל הנראה אני אצטרך סטומא קבועה. הניתוח אמור להיות בבי"ח השרון אצל המנתחים ד"ר דרזניק וד"ר פובזנר. רציתי לשאול האם מישהו מהפורום טופל על ידם? ואיך התרשמתם מצוות ביה"ח? קצת חושש מהסטומא

05/01/2012 | 21:29 | מאת: גרשון

ראשית אשתתף בצערך ואברך אותך על הגשת מועמדות להצטרפות למועדון. עכשיו זה סימן לחיוך !!!! :) . נכון שחשוב לבדוק מה ידוע על הצוות הרפואי אבל במקביל רצוי קצת ללמוד על הערכות שלך לרעיון. ז"א איך נראה הציוד וההתמודדות היומיומית שלך עם המצב. לגבי הניתוח עצמו יש הרבה חומר גם בפורום שלנו ואני בטוח שעוד תקבל חוות דעת לרוב כאן בפורום. אני קצת משוחד בנושא הניתוח. עברתי אותו לפני 3 שנים ברמב"ם ואני עדיין מוקסם מהמנתח, ד"ר דואק , הן כרופא וביחוד מהגישה האנושית שלו. אשמח לעמוד לשרותך בשאלות נוספות ואם תרצה ... גם בטלפון. אולי טיפה לעודד, אפשר לחיות עם זה בכבוד וגם לעבוד . תופעות הלווי הן אישיות ובהעדר ברירה אחרת מתגברים. אולי יהיה לך קשה כי לא תהיה לך לשבת בשירותים לקרוא עיתון.......... :)

05/01/2012 | 23:23 | מאת: בני

תודה על ההתייחסות והרצון הטוב. אני עדיין לא מעכל ועדיין לא מודע למה שהולך לעבור עלי. נראה שאעזר בפורום שלכם הרבה. טוב לדעת שיש כזה פורום

הי בני, ברוך הבא למועדוננו למרות שאני בטוחה שהיית מוותר עליו בשמחה (כמו כולנו :-). אני מאוד שמחה שאתה נכנס לפורום עוד לפני הניתוח. ניתוח סטומה הוא ניתוח שיש להתכונן אליו היטב במיוחד מהפן הנפשי. אני מזמינה אותך לעבור ולשוטטט בפורוום ולקרוא שרשורים קודמים שבהם נשאלו שאלות ע"י אחרים שהיו במקום בו אתה נמצא כעת, לפני הניתוח. אני בטוחה כי תוכל לקרוא ולמצוא הרבה אינפורמציה מועילה. ככלל, ככל שתגיע לניתוח מוכן יותר נפשית, עם כמה שיותר מידע על העומד לפניך ועל השינוי העתיד לחול בחייך, כך יהיה קל יותר להתאושש ולהסתגל. בפרט, אם תסתכל במה שכתבתי בהודעה בתאריך 25/11/11 בשעה 22:14בשם "הי סיגל", תוכל למצוא שם המון (!) מידע על מה העומד לקראתך. לגבי ביה"ח - לצערי אינני מכירה את ביה"ח ואת צוות המנתחים העומד לנתח אותך. אבל חשוב מאוד לסמוך על החושים שלך - דבר עם המנתחים והתרשם מהם ראשית כבני אדם (כמה הם נחמדים ומסבירי פנים, האם הם סבלניים כלפי שאלותיך, האם אתה סומך עליהם). מנתח שהוא בן אדם זה הדבר החשוב ביותר בעיני. אתה יכול גם להריץ את שמם בגוגל ולראות מה תעלה בחכתך. כמו כן, שאל את המנתחים על נסיונם בביצוע הניתוח. שאלה חשובה נוספת - ברר מה היא מדיניותם ומדיניות המחלקה בביה"ח לגבי משככי כאבים לאחר הניתוח. זה לא ניתוח פשוט וברור כי הוא ילווה באבים בזמן ההתאוששות. חשוב מאוד לוודא שהמנתחים וביה"ח דוגלים בגישה המודרנית האומרת כי אין שום יתרון בחולה כאוב לאחר הניתוח וכי מובטח לך שינתנו לך משככי כאבים מתאימים (בניתוחים שכאלה המדובר במשככי כאבים נרקוטיים). כבר שמעתי על אנשים שעברו ניתוח מסוג זה ונאלצו להמודד עם הכאבים בעזרת אופטלגין ווולטרן. אתה מוזמן לשאול עוד שאלות ככל העולה על רוחך, אני בטוחה כי כל חברי הפורום ישמחו לענות ולתת את תמיכתם.

06/01/2012 | 15:13 | מאת: בני

כפי שאני מבין את יוצרת הפורום ועל כך מגיע לך כל הכבוד. אע"פ שאני מבין שהיית מוותרת על הכבוד.. תודה על ההתייחסות אני באמת אברר בנושא משככי הכאבים. אני מאמין שיש לי עוד הרבה ללמוד בנושא. אני בעיקרון בדעה לא להשתמש בנרקוטיקה אלא רק כשאין ברירה, אך אין מצווה לסבול. מזל שלי שבדיוק במרפאתי נכנסה אחות חדשה והיא אחות סטומא.

מנהלי פורום סטומה - תמיכה