הריון ובסטומה

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

11/12/2011 | 09:37 | מאת: יבגניה

שלום רב לכם כל הכבוד על הפורום אני בת 33, עם סטומה משנת 1995- עם כריתה מלאה של מעי גס הודות למחלת קרוהן- עברתי עוד מספ ניתוחים בדרך- האחרון היה ב2004 כיום אני מתפקדת איתה טוב- אשמח לעזור אם יש צורך למישהו, לחלוק ניסיון שצעירים בעלי סטומה נתקלים ברוך ה' - מצאתי בן זוג- ונכנסתי להריון ועכשיו יש לי כל מיני קשיים ולחצים בגוף שהראופאים לא יודעים להסביר- בעיקר לחץ בחלק תחתון של עגן- אשמח אם יש מישהו מבנות, בעלות סטומה, שהיו בהריון וילדו- להבין מה קורה לי תודה מראש

11/12/2011 | 21:08 | מאת: אורלי

הי בהצלחה מגדלת כבר בן שש וחצי שגדל בבטן עם סטומה ומוקוס פיסולה שלא יהיה משעמם - כמובן הריון בסיכון גבוהה עם כל מה שמשתמע מכך - דאגי לקבל היחס המתאים לצערי במהלך ההריון סבלתי מבקע פארהסטומאלי ונאלצתי לעבור ניתוח בשבוע 20 של הריון - פתיחת בטן מלאה לשחרור הבע בבקשה לא להתאמץ ולהתייחס לכלכ כאב בחשדנות הראויה והסוף טוב - אפילו מצויין ב ה צ ל ח ה לא לוותר אורלי

12/12/2011 | 07:24 | מאת: יבגניה

תודה רבה על התמיכה אורלי, אני מורידה כובע לפניך, על כל מה שעברת- יכולה רק לדמיין כמה זה מפחיד אם תרשי אשאל עוד כמה שאלות: אני גם במעקב אצל רופא הריון בסיכון גבוה, אך הוא לא רואה שום בעיות, וטוב שכך כנראה. יש לי מחודש שלישי לחצים עם כאב על בטן תחתונה, שלפוחית שתן? ומה למחזור (הבנתי שזה רגיל לנשים בכלל) אך גם יש לחץ כואב על עגן אחורי- כאילו על אנוס, למרות שחלק זה הורידו מזמן- זה מקשה על הליכה, עמידה, ישיבה ושכיבה- האם זה היה גם לך? באיזה בית חולים ילדת? האם יש חשיבות בכלל?- אני מאזור השרון וממליצים לי על בלינסון ושוב תודה

15/12/2011 | 19:37 | מאת: מיכל

ילדתי 3ילדים עם סטומה בלידות טבעיות .ההריונות היו תקינים לחלוטים. איו מה להשוות לשני ההריונות הראשונים שהיו סיוט אחד גדול בגלל הקוליטיס.בכל הריון יכולים להיות לפעמים כאבים בלי שום קשר לסטומה .אז שיהיה בשעה טובה אשמח תמיד לסייע

16/12/2011 | 10:57 | מאת: יבגניה

תודה רבה על התמיכה

מנהלי פורום סטומה - תמיכה