ל-moris - פצעים בהיקף הסטומה

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

05/12/2011 | 08:17 | מאת: קרן

בוקר טוב מוריס. יופי שמצאת את הפורום! תקבל כאן עזרה רבה מבעלי סטומה 'ותיקים' :-) ההודעה שלך נבלעה בתוך שרשור ארוך מאוד ולכן אני מקפיצה את השאלה שלך למעלה. נראה לי שפצעים בהיקף הסטומה הם נחלתם של רוב בעלי הסטומה. קשה למנוע אותם - אבל אפשר להבריא אותם ולהתאושש מפצע לפצע. ניקיון: סבון שכדאי להשתמש בו הוא 'דרמקס' - תראה הרבה הודעות בפורום שממליצות עליו. בכלל - מניסיוני עדיפים סבונים רפואיים למיניהם ונטולי בושם וצבע, ולא 'קוסמטיים'. יש גם מוצרים מצוינים של חברת LAROCHE-POSAY מתוצרת 'וישי' הצרפתית, יש לי סבון וקרם גוף שלהם, אבל הם יקרים מאוד מאוד. את 'דרמקס' אני קונה בקופ"ח 'מאוחדת' בהנחה גדולה. אל תקנה בפארמים. תבדוק קודם אם הוא נמכר בהנחה בקופ"ח שלך. דבק: כל עוד העור המגורה מוסיף שוב ושוב להתגרות מדבק ומחומציות - קשה לו להחלים. ונכון... קשה להדביק בסיס ולהימנע ממגע של דבק בפצע.אם אתה משתמש במגבונים של 'קונבקייר' להסרת דבק / להגנה לפני שימוש בדבק - הימנע לגמרי ממגע של הפצע במגבון המשמש להגנה (עטיפה בצבע תורכיז). זה שורף זוועה, ופשוט אסור להשתמש במגבון הזה כשיש פצעים. טלק, אבקה של הוליסטר: אצלי הטלק של 'הוליסטר' עזר מאוד והשתמשתי בו המון על פצעים איומים. אצלי הפצעים הפרישו נוזל כל הזמן והטלק ספח את הנוזל והרגיע. משחות וג'ל: לי אישית המוצרים האלה לא עזרו לטיפול בפצעים, אבל כדאי להזמין ולהתנסות. Comfeel Barrier Cream של קולופלסט, וה-Moisture Barrier וה-Skin Gel של הוליסטר. ואוכל, אוכל, אוכל: מכיוון שאיליוסטומי משפריצה בלי הפסקה ומוציאה החוצה את מה שאכלנו, לפעמים כמעט במצב שבו המזון נכנס - הבנתי (לקח לי זמן לצערי) שמצב העור שלי והפצעים הנוצרים קשורים בקשר ישיר למה שאני אוכלת. למשל: לקח לי זמן להבין שקרטיב לימון שאכלתי בכמויות כי הוא הקל על טעם רע בפה בעקבות כימותרפיה - הוא חומצי בטירוף. הוא יצא מיד מהסטומה והחומציות שלו גירתה כל שפשוף ואודם קטנים שהיו סביב הסטומה והפכה אותם לפצע. זו רק דוגמה למזון שיכול להיות כמו חומצה על פצע - וצריך לשים לב מה אוכלים ולהיות מודעים לכך מאוד. והכי טוב: אם יש שעה של שקט מיציאות ו'מזרימה', להוריד בסיס, לנקות דבק בעדינות, לחסום את פתח הסטומה בפד קטן, לפתוח חלון, לנעול את הדלת ולשים מוזיקה על האוזניים - לשכב ולהירגע ולהיות משוחררים. לתת לפצעים להתאוורר ולנשום, ולדמיין שאין דבק בעולם... בהצלחה!

10/12/2011 | 10:14 | מאת: גרשון

היי. ראשית, קרן תשובתך ממש מקצועית (אין כמו בעל נסיון) ברשותך אוסיף עוד משהו. מאחר ולפעמים ממש אין אפשרות להשאר ללא טבעת, אני חותך חלק מאזור ההדבקה כך שהאזור היותר פצוע יהיה מחוץ לדבק.על השטח הפצוע שהתפנה,אני מורח משחת "אפלומיצין". היא מטפלת בדלקות עור עם זהומים בקטריאליים, ככתוב. תוך מספר שעות קטן האדום נעלם. אנני יודע אם זה מתאים לכולם,אך מומלץ לנסות על קטע עור קטן ולראות איך התוצאה... דבר נוסף, בתערוכה האחרונה הציגה חברת "ביו-מד" מגבונים להסקת דבק ומגבונים להגנה על העור ללא אלקוהול ומבוסים על סיליקון. אני ניסיתי והתחושה היתה נהדרת הבעיה היחידה שהם עדיין מחוץ לסל הבריאות, אבל כשמוכרחים, הם שווים. תוכלו לקרוא על כך בתגובות קודמות, גם שלי ושל יעל סיגל שהתייחסה גם לציוד של ביו-מד

מנהלי פורום סטומה - תמיכה