מדהים שאני יושבת וכותבת בפורום כש...

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

לפני יותר משעתיים התפרק לי כל הבסיס וכולי התמלאתי קקי נוזלי באחת. אני כבר יותר משעתיים ממשיכה לשבת במקומי, כולי מכוסה בקקי שנוזל על רגלי ועל האגן, כל בגדי רטובים ומלוכלכים מקקי. ואני לא צריכה לפרט על הריח המסריח הנורא שממלא את חלל החדר... ואני ממשיכה לשבת והקקי ממשיך לנזול ללא הפסקה שכן בורכתי באילאוסטומי שלא יודעת שניה הפסקה. ולא אכפת לי, לא הולכת למקלחת, מצידי להישאר ככה, שהקקי ימשיך לנזול יחד עם הדמעות שיוצאות להן בשטף. ומדהים איך בקור רוח אני יושבת ועונה לגרשון ולקרן כשכולי מלאה חרא ודמעות. והדמעות הן לא רק על המצב הבריאותי ועל הכאבים ןעל הסטומה אלא בעיקר כיון שאינני מסוגלת לתפקד בשיט כאימא לבני שדווקא עכשיו צריך אותי יותר מהכל כשהתחיל כיתה א' והחשד שיש לו קשיי קשב וריכוז הולך ומתאמת. והוא צריך מישהוא שישב איתו וילמד אותו ויחזור איתו על הדברים. קיבלתי היום פתק מהמורה שאני צריכה להרבות בקריאה ובחזרה עם אורי. לכי תסבירי לה שאבא של אורי עובד עד 23:00 כדי לנסות לממן את התרופות שאני צריכה ושאמא של אורי בקושי מצליחה לגרור את עצמה כדי לקחת את אורי מהצהרון ואורי צריך לדאוג לעצמו כל אחה"צ כי אמא שלו עסוקה בלהתפתל מכאבים. אז אין מי שישב ויעבור על השיעורים שאורי עשה ויעזור לו להתמודד עם הקשיים. ואין מה לדבר על משפחה כי המשפחה שלי שדאגה להרוס את ילדותי אינה מכירה בקיומי או במחתי גם היום. והמשפחה של בעלי הם עולים חדשים שבקושי בעצמם יודעים עברית. ואני מצטערת אם מה שאני כותבת כאן קיצוני ומדכא ולא מה שהייצם רוצים לשמוע, בטח לא ממנהלת פורום שאמורה להיות דמות מופת גיבורה. כי אני ממש לא גיבורה. אני סתם מישהיא שמנסה לשרוד וכרגע לא כל כך הולך לה. דרך אגב, כל הוגינה שלי כבר מלאה בקקי, נראה לי מתכון בטוח לקבל זיהום גם שם...

18/11/2011 | 03:24 | מאת: קרן

את צריכה לבדוק בדחיפות אם הווגינה מלאה בצואה בשל היווצרות של פיסטולה רקטו-וגינלית. זה סיבוך שנוצר אצלי ולשם כך נותחתי באוגוסט.

תודה על הדאגה, הוגינה התלכלכה בצואה רק מפני שישבתי בתוך הקקי שלי במשך כמה שעות טובות והוא מילא את כולי. למזלי אין לי את הבעיה הזאת, אני יודעת שזו חתיכת בעיה אם נוצרת אז אני ממש מודה שאת זה לפחות אין לי. כתבתי למטה לממיר מה גרם להתפרקות, אני אחכה ואראה מה קורה ואם זה מסתדר לבד או לא. מה שהיה מוזר אתמול ובדיעבד זה מרגיש לי שההתנהגות שלי אתמול היתה ממש תגובה פוסט טראומטית קלאסית, פשוט ישבתי בתוך הקקי, הכל נוזל ואני פשוט לא מסוגלת לזוז ולעשות כלום, כאילו זה לא קיים. אף פעם לא קרה לי דבר כזה, תמיד ברגע שקצת דולף אני ישר רצה להחליף ולהתנקות, לא יודעת מה קרה הפעם. כאילו הייתי תקועה במקום, משותקת, אשכרה פוסט טראומה...

18/11/2011 | 09:49 | מאת: ממיר

יעל היקרה האהובה והמדהימה אספי את עצמך, מצאי עצמך מחדש, הרימי עצמך, זו מהמורה בדרך קשה וארוכה...נשקי את בנך דמעי איתו חבקי אותו ושאבי את כל הכוחות שאת צריכה אני איתך אני מבינה היי חזקה נסי לפחות אוהבת מאוד ואיתך תמיד ממיר

18/11/2011 | 10:35 | מאת: ממיר

בהעדר קישור ליוטיוב שולחת את המילים נשיקות, ממיר היי שקטה/רחל שפירא (ביצוע ריקי גל) היי שקטה, עכשיו הכל בסדר אפילו המחנק עומד להשתחרר זה לא הגיהנום ובטח לא גן עדן זה העולם שיש ואין עולם אחר. היי שקטה כאילו אין בך דופי כאילו האוויר נותן לך הגנה כאילו הצרות כבר מתגבשות ליופי כאילו מעפר פורחת שושנה. היי שקטה כמו לא עברת אף פעם כמו לא היית צרימה בנוף המטופח כמו ראית כף יד בתוך אגרוף הזעם כמו אלומת האור הנה מצאה אותך. היי שקטה כאילו אין בך דופי... היי שקטה, כמה אפשר לשטוח את הפגיעות מבלי לחשוש מהשפלה כאילו הפגיעות עצמה היא סוג של כח כאילו השלווה היא חוף הבהלה. היי שקטה כאילו אין בך דופי...

היתה אתמול נקודת שבירה שכזאת, קורה לפעמים לעולנו, אין מי שחסין בפני כך. חלק מהחיים המיוחדים שלנו... מה שכן הטריד אותי היה שכשסוף סוף הלכתי למקלחת ובדקתי את כל העסק גיליתי שהסטומה שלי נפוחה וגם האזור שמעל הסטומה נפוח גם הוא וכמובן שכל האזור, כולל הסטומה עצמה, מאוד כואב למגע. ההנפחות של הסטומה שגרמה לה להיות בעצם לכודה בתוך חומה צרה מדי היא שגרמה כנראה להתפרקות של הבסיס. אם זה לא יעבור אז בראשון אדבר עם אחות הסטומה שתבדוק מה קורה שם... זה היה מה זה מוזר, יש לי סטומה כל כך קטנה ופתאום היא נראתה גדולה שכזאת...

20/11/2011 | 11:23 | מאת: זואי

שולחת חיבוק.

20/11/2011 | 20:07 | מאת: טלטול

החוכמה זה אחרי כל תקרית כזו לקום ועמוד על הרגליים... ואת עושה זאת כל פעם מחדש. (אולי לא פיזית אבל הבנת למה התכוונתי) את ממשיכה להילחם ולא מוותר, אני בטוחה שגם אורי הכי גאה באמא שלו. תרגישי טוב!!!

24/11/2011 | 08:31 | מאת: יוחאי

יעל היקרה אינני מכיר אותך, אך בכיתי למיקרא דברייך, גם גרים בוכה בלילה,אל תוותרי כי את המלחמה הזו את חייבית לבני ביתך, הם רואים בך מקור לגאווה ענקית כפי שארבעת ילדי ושתי נכדותי רואות בי והרי חוץ מזה שאני גבר ואת אישה שנינו אותו הדבר, והיום כשילדי שכל סביבתם של כולם יודעים את שעברתי, מתגאים לספר על מלחמתי בסרטן, אפילו שאני מחובר לסטומה,דבר שלא כל כך קרה תוך התקופה, היום כשאני מגיע למשחקי מכבי תל אביב בו בני הצעיר משתתף ככוכב נבחרת ישראל ומכבי בכדורעף לאנשים קל להגיע אלי ולדחוף אותי להמשיך במעשי,וכך הדבר בבני האחרים ובביתי הבכורה, הם המקור והמנוע שלי, והם אלו שהובילו אותי להשתמש בעזרתה של אישה מופלאה בשם מורין מזכרון יעקב העוסקת בטיפול בשיטת המסע ואחר שתי פגישות ראה זה פלא הדלקות והכאבים נעלמו והגוף נרתם למסע ועבר אותו בהצלחה, אני לא מציע לך כאן דרך או מה לעשות אלא רק לחזק אותך ולומר כי הנפש חזקה יותר בהרבה מהגוף ואל תוותרי לה היי חזקה, ותראי שאפשר בכל מצב להוציא את הטוב מהחיים כי כאדם ששלוש פעמים היה למעלה, אני יכול לומר לך כאן על פני האדמה הרבה יותר טוב ו"אין תחליף לחיים", קחי אותם בשתי ידיים ורוצי במעלה החיים וזכרי לקחת תמיד את הטוב שבהם, אני היום חזרתי לפרנס את משפחתי, את הבית מכרתי כדי לחיות כפי שצריך, כמו כן אני השף המשפחתי וגאתה בי האהבה ללימודים ובשלב זה אני משלים שלב שני בגישור ולאחר מכן פני ללימודי הפילוסופיה באחת האוניברסיטאות, הכסף לא מצוי לרוב אך למי איכפת חיי חשובים יותר. עלי והצליחי, אל תוותרי ולו רק בשביל הילד ובעלך כי את גאוותם יוחאי

תודה לכולכם על המילים החמות והתמיכה. היתה לי נקודת שבירה אחרי חודשיים של הידרדרות קשה במצב הפיזי ושבועיים קשים במיוחד (נראה לי הכי קשים שהיו לי מזה זמן רב), כנראה הייתי צריכה את ההתפרקות הזו כדי להוציא החוצה את כל התסכול, הכעס והכאב. מזל שיש פורום שכזה שבו אפשר גם לכתוב ולשתף ולפרוק בפני אנשים שמבינים מה עובר עליך. עכשיו אני כבר הרבה יותר מאוששת, ממשיכה להילחם ולא לוותר ולנצל את הרגעים הקטנים המאושרים כדי למלא בהם את המצברים ולשאוב מהם את הכוחות. כשחשבנו על הקמת הפורום הזה בדיוק על הרגעים הללו חשבתי. על הרגעים בהם הכל נראה שחור והיאוש משתלט ואין מי שישמע, שיקשיב ויתמוך. ועכשיו שיש את הפורום, שיש אתכם, זה כל כך אחרת. איזה כיף לא להרגיש לבד.

מנהלי פורום סטומה - תמיכה