לקראת הסוף שבוע

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

09/11/2011 | 21:48 | מאת: גרשון

ערב טוב לכולם !!! יעל הזכירה שהפורום מתחיל לנמנם !!!! אז להתעורר.... הסטומה לא נכנסת לשנת חורף והכי חשוב ....... לא נדרשת גם "הכנן סטומתך לחורף" ולא מקבלים מדבקה לשים עליה שהיא מוכנה לחורף. אז קדימה,חברים וחברות.... לעלות חוויות של הכנה לחורף של הגוף, רגישות לקור ואיזה סיפור נחמד עם מוסר השכל לצידו וגם בלעדיו ולסיום.... אייקון גדון, גדול של חיוך !!! הזכויות לאייקון שמורות לקרן !!!!!!!!!!!

10/11/2011 | 15:08 | מאת: קרן

שלום לכולם, אני נענית לניעור של גרשון ומגיבה: האמת היא שקראתי את הדברים שיעל כתבה ואת הקישור שהביאה ואחר כך קראתי את התיאור של התגובות לתרופות ואת כל הסבל - ונתקפתי בדיכאון כל-כך חזק שלא יכולתי לענות ולעודד. אני יודעת שהפורום נועד לחבק ולתמוך, וגם כשלא באמת מכירים והמילים הן וירטואליות - הן עוזרות. אבל ממש לא ידעתי איך להתחיל לעודד ומה לומר כדי שהדברים לא יישמעו שבלוניים כמו "תחזיקי מעמד", ואני מתנצלת על השתיקה שלי. מעבר לכך - כנראה שהקור שהחל משפיע עליי כי אני לא מרגישה כל-כך טוב. הצלקת המכוערת של הסטומה שנסגרה כואבת לי לעומק. ממש מרגישה את ה'בפנוכו'. כואב לי התחת במקום של הגידול שהוצא וכואבת הסטומה החדשה. כך למעשה רוב הגוף שלי דואב ואין מצברוח. נפגשים בשבוע הבא, כן? אין תירוצים ואין נפקדויות - ברור?

זו הסיבה שבגללה אני נמנעת לרב מלספר את הסיפור שלי (ועם כל מה שסיפרתי עדיין לא שיתפתי אפילו בחצי מהצרות שעברתי...) כי אני יודעת שהמקרה שלי נחשב למאוד נדיר ומורכב וגורם לרב האנשים לפחדים וחרדות מיותרים. אני מצטערת אם מה שכתבתי עשה לך רע, לא התכוונתי. בדרך כלל אני נמנעת מלספר, פשוט התקופה האחרונה כבר כל כך קשה ומייאשת שאיכשהוא יצא לי.

אני סובלת מהכאבים הללו באופן כרוני. אמבטיות חמות מאוד עוזרות לכאבי התחת (אני עושה ממש אמבטיות רותחות). מעבר לכך אני נעזרת בבקבוק של מים חמים (אפשר גם את הכריות שמחממים במיקרוגל), זה מאוד עוזר לכאבים הללו. אני קניתי גם כרית חשמלית (כולה 50 ש"ח, לא נורא) שגם מאוד עוזרת בחימום המקומות הללו. כעיקרון חימום המקומות הכואבים הללו מאוד עוזר לכאבים. במידה והכאבים לא עוברים - לא לסבול אותם אלא ללכת לקבל טיפול. יש היום תרופות שמיועדות בדיוק לטיפול בסוג כאבים שכאלו. אם זה לא עובר, בקשי הפניה למרפאת כאב שם יוכלו להתאים לך טיפול לכאבים הללו. מאוד חשוב גם לדאוג למרוח באופן שוטף קרם לחות בכל אזורי הצלקות. יובש באיזורים אלו רק מחריף את הכאב.

לי יש בעייה בחורף בגלל המקלחות החמות.... המים החמים מקלפים את הבסיס מהר יותר :( מתחילה לשקול שוב אולי כדאי לרכוש sure seals. הן בטוח יפתרו את הבעייה.

10/11/2011 | 23:10 | מאת: גרשון

איזה כיף לי אם זכיתי והצלחתי להעיר מישהו כדי להגיב. וחשוב לעלות גם את הדברים הפחות מלבלבים,( טוב...בחורף שום דבר לא מלבלב :) ), כי לכל אחד ואחת מאיתנו יש נסיון, חיובי יותר או פחות אך תמיד יש מה ללמוד. מכל הכתוב אנחנו צריכים לשאוב עידוד, גם מהדברים הקשים של יעל וכל הכבוד שהיא מעלה את הדברים. גם אם נסתתר אחרי האצבע עדיין זה יכאב... אבל אם מישהו מאיתנו יקבל רעיון אחד קטן מעשרות רעיונות שרצים כאן ....... הרי הצלחנו !!!!! אז לא לוותר... רק ביחד אפשר לעודד אחד את השני ולהתקדם... ... תחת דגל הסטומה !!!!!!! נראה שאפשר להקים מפלגה כבר , לא ????????? בנושא הכאבים נראה לי שיש מקום לסדרת שיחות נפרדת הרי עכשיו מתחילה העונה והכי חשוב לא לשכוח את החיוך.... הוא הכי חשוב לכאבים !!!!!!

מנהלי פורום סטומה - תמיכה