שיקום

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

02/11/2011 | 07:35 | מאת: קרן

הלכתי לאיבוד בשרשורים למטה. מוסיפה כאן. אני מניחה שלרובכם הדבר אינו נוגע וטוב שכך, אולם רצוי לדעת. מי שבעבר קיבל 'שיקום' מהביטוח הלאומי, ולמד ורכש השכלה/מקצוע דרכם, לא זכאי לכך פעם נוספת. במילים אחרות: ה'שיקום' ניתן לכל אזרח פעם אחת בחיים בלבד. זה מצער מאוד. אני מחלימה כעת מהסרטן השני שלי. קיבלתי 'שיקום' לאחר הסרטן הראשון. מדובר בשני סרטנים שונים. שתי מחלות שונות שהשלכותיהן על גופי שונות.למשל, כיום קשה לי לשבת שעות. השיקום שקיבלתי בעבר הכשיר אותי לעבודה שנדרשות בה שעות ישיבה רבות.כיום הייתי בוחרת מקצוע אחר שמתאים למגבלותיי כעת. מכל מקום, איני זכאית לעוד שיקום. זה מקומם (אייקון זועם) זה מרגיז (אייקון מכווץ גבות) וזה עצוב (אייקון דמעות)

לגמרי אהבתי אותם D: טוב שהבהרת את הנקודה הזאת. זה אשכרה באמת לא הגיוני שהרי אם קרה משהו נוסף ואותו אדם כבר לא יכול לעסוק יותר במקצוע שבו היכשירו אותו דרך בט"ל, אז.... מה באמת עושים במצב כזה???? זה ממש לא הגיוני שזהו, לאותו אדם יגידו, די, לא עוזרים לך יותר...... נגיד דוגמה, כמו שאדם טובע והמציל מציל אותו. פעם שניה שהוא טובע, המציל אומר די, פעם אחת, אי אפשר יותר...... הזויייייי.. גרשון?

02/11/2011 | 14:12 | מאת: זואי

(אייקון של ידיים מושטות)

לא ידעתי לגבי השיקום. זה מקומם וזה אבסורד. כל בר דעת מבין זאת. ההסבר שלך פשוט מבהיר את הטיפשות של התקנה הזאת בצורה כל כך ברורה. חשבת לנסות לפנות לאיזשהוא גורם תקשורתי שיעשה קצת רעש בעניין? יש את אורלי וילנאי וגיא מרוז, אולי אושרת קוטלר, אפילו לפנות אולי לשלי יחימוביץ. מישהוא צריך לשנות את העוולה הזאת! שותפה לכל האייקונים שלך!

09/11/2011 | 21:55 | מאת: גרשון

סליחה על התשובה המאוחרת. אני חושב שעניתי כבר על נושא השיקום הכפול מסיבות (עילות בשפת המחוקק) שונות. שום דבר אינו מוחלט מראש במיוחד בשיקום. שווה שיחה מוגדרת ומפורטת עם פקיד/ת השיקום . אני כאן לשאלות נוספות והרחבות ( לא של הסטומה :) )

מנהלי פורום סטומה - תמיכה