ביטוח לאומי - כמה טיפים חשובים

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

כתבתי את הדברים הבאים אי שם בתחתיתו של שרשור. כיון שנראה לי שהם די חשובים, אני מוצאת לכתוב אותם כאן בשנית. כאשר מדברים על אחוזי נכות של ביטוח לאומי מאוד חשוב להבדיל בין אחוזי הנכות הרפואית לבין דרגת אי הכושר. אחוזי הנכות הרפואית כשלעצמם יכולים לתת זכות לשיקום ולהקלות במס הכנסה (אם יש 90% אחוזי נכות שזה ממש גבוה) אבל הם לא אלו שקובעים את דרגת אי הכושר שזוהי הנכות שקובעת את גובה הקצבה. אחוזי הנכות מתארים רק מצב רפואי ואילו דרגת אי הכושר היא זו שקובעת את יכולתנו לעבוד (או יותר נכון, לא לעבוד, כנגזרת ממצבנו הרפואי). ייתכן אדם עם אחוזי נכות רפואית של 40% אבל עם דרגת אי כושר של 100% שזה אומר קצבה מלאה וייתכן גם ההפך - אדם עם 80% אחוזי נכות רפואית ו- 0% דרגת אי כושר (למשל אדם בעל סטומה שאין לו שום בעיות תפקודיות וחי ועובד ללא שום בעיה). לכן, כאשר ניגשים לביטוח לאומי צריך פחות להתייחס לכמה אחוזי נכות נקבל כי 40% נכות רפואית או 60% נכות רפואית זה לא ממש משנה מה שמשנה הוא אחוזי אי הכושר שהם אלו שמקנים את הקצבה. לכן גם כשהולכים לועדה של ביטוח לאומי חשוב להגיע מוכנים מבחינת היכולת לא רק להציג את המצב הרפואי אלא, יותר חשוב, להסביר כיצד המצב הרפואי משפיע על היכולת לעבוד. כאשר אני אומרת "להגיע מוכנים" אני מתכוונת גם ליכולת שלנו להסביר זאת במילים וגם להבאת מסמכים רפואיים שמגבים זאת. צריך לזכור שזמן הועדה הוא מאוד קצר ואנו צריכים להגיע מוכנים מראש ולדעת במה להתרכז. לתאר את מה שעברנו מבחינה רפואית זה פחות חשוב, כי לשם כך יש מסמכים רפואיים שאנו מביאים ומתארים זאת היטב, חשוב לנצל את הזמן הקצר והמדוד על מנת שיהיה ברור כיצד המצב הרפואי משליך על יכולתנו לעבוד. ושוב - חשוב שלכל אלו יהיו מכתבים מרופאים (מומחים, לא רופא משפחה) המגבים את טענותינו. אני אישית, בכל ועדה שעברתי, נהגתי גם לצרף מסמך משלי בו תיארתי את מצבי הרפואי והסברתי בצורה מפורשת כיצד הוא משליך על חיי ומהן הבעיות מהן אני סובלת ושמונעות ממני לעבוד. הפניתי גם לסימוכין במכתבי הרופאים השונים. עצה נוספת - מומלץ לעבור עם מרקר על כל המסמכים הרפואיים שאנו מגישים ולהדגיש את משפטי המפתח (למשל היכן שכתוב "סטומה קבועה" או היכן שכתוב "סובלת מיציאות רבות, מתקשה בהליכה, נעזרת בקביים" וכו'). כיון שכמות המסמכים שאנו מגישים בדר"כ רבה (כפועל יוצא של המצב הרפואי המורכב, ריבוי הניתוחים והמעקבים הרפואיים) חשוב למרקר את משפטי המפתח שאותם חשוב לנו שחברי הועדה לא יפספסו כי הם החשובים והעיקריים.

01/11/2011 | 22:52 | מאת: גרשון

היי מתחרה.אהבתי את תשובותייך ומוכן לקבל אותך לסניף שלי מיידית !!!!!! אז אולי נוכל לפתוח סניף ביחד. בטוח לא תהיה בו בירוקרטיה כלל !!

שותפים! ככל שיהיו יותר עצות וטיפים לעזרה כך יהיה אפשר לסייע יותר :-)

מנהלי פורום סטומה - תמיכה