זכאות נכות בביטוח לאומי

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

01/11/2011 | 09:46 | מאת: עופר

שלום שמי עופר אני בן 32 בעל סטומה מזה 9 שנים.לאחר ניתוח הייתי שנה בבית והיה לי נכות של 100% ולאחר מיכן ירד ל50%. בתור בחור צעיר עם סטומה לא רציתי לשבת בבית ,רציתי להראות לעצמי שאני מסוגל לעבוד והיה לי מצב כלכלי לא טוב בלי עזרה מאף אחד!יצאתי לעבוד עם הרבה קושי אך עם השנים היום אין לי את הכוחות ויכולת פיזית לעבוד כמו שיכולתי!לצערי ניתקלתי במצב לא טוב ממש על הפנים כי לא יכול לעבוד כמו שצריך וביקשתי להיתפתר מעבודה עקב זה! קיבלתי אישור מרופא תעסוקה כי אינני יכול לעבוד בעבודות פיזיות!לצערי אני לא יודע ליכתוב וליקרוא לכן לא יכול גם לעבוד במשהו שלא פיזי! ניגשתי לביטוח לאומי לתבוע נכות אך לאחר ועדה רפואית ניקבע לי נכות של 40% !!הסברתי להם כמה קשה לי לעבוד פיזית וכל פעם יוצא לי בסיס כי מיתקופף ואז קורה מה שקורה ואיך אפשר להימנע מהפדיחה הזו שכולם מביטים בי ...אי אפשר להסביר את ההרגשה!אפילו בכיתי כמה פעמיים רציתי למות מרוב כאב נפשי... שאלתי היא:מה או איך אני אמור ליפעול למי לגשת כדי לקבל עזרה כי כמה שאני יודע כל בעלי סטומה עם נכות של 75-100% . באמת שאין לי כוח לעבוד בעבודה פיזית ונעלץ להכריח את עצמי לעבוד כדי לחיות אבל מפעם לפעם מתמוטט ואז לא הולך ימים שלמים לעבודה! בבקשה תעזרו לי תומרו לי מה עליי לעשות! תודה

01/11/2011 | 22:46 | מאת: גרשון

היי עופר. אנסה להסביר חלק מהדברים.ראשית לגבי בטל"א..מאחר ומדובר בנכות כללית.. היא כוללת 2 דברים : 1. נכות רפואית . 2. אובדן כושר השתכרות. יתכן מישהו בעל 100% נכות רפואית אבל כושרו להשתכר לא נפגע לגמרי הרי שהנכות הכללית שלו תהיה 60% (נכות חלקית) וההיפך.. מי שיש לו דרגת נות נמוכה יותר , אך לא פחותה מ-40% בגין ארוע רפואי אחד או 60% בגין כמה ארועים רפואים.. אך אין לא כוח להשתכר אז יתכן שיהיה זכאי ל-100% נכות. פשוט...אמרנו ... נכון ?? אני מניח שבזה לא סיימתי איתך.......... על פי חוק שהתקבל אם אנני טועה ב- 1.1.2008 בעל סטומה קבועה יקבל 80% לצמיתות ( נכות רפואית) אז קצת מוזר התוצאה שלך..אבל זה ניתן לבירור וניטפל בהמשך. דבר אחרון להיום... הזכרת בעית השכלה קטנה.אין לי ספק שאם תפנה לפקידת השיקום בסניף שבו אתה מטופל לפי מקום מגוריך היא תוכל לזור לך בהשחמת השכלה, מאחר ואתה בעל מעל 20% נכות ... כבר אין צורך להזכיר שאכן זה פשוט.....!!!!!!!!!!!

ראשית, אני שמחה שהצטרפת אלינו לפורום. ברוך הבא! המצב שאתה מתאר לא קל בכלל. היה לי מאוד עצוב לקרוא את הסיטואציה אותה תיארת כי לפחות לי ברור ממה שכתבת שהמקרה שלך לא זכה לטיפול מתאים. הדבר הראשון שחשבתי עליו כשקראתי את הודעתך זה איך לכל הרוחות אף רופא שעקב אחרי מצבך הרפואי לא אמר לך שעם סטומה אסור בשום פנים ואופן לעבוד בעבודה פיזית קשה בייחוד כזו הכוללת הרמת משאות כבדים. זה מסוכן מאוד לבריאות ועלול לגרום ליצירת בקע, לשקיעת סטומה ולשלל סיבוכים נוספים. אי לכך, וכיוון שהכשרתך המקצועית לפני הניתוח היתה לעבודה פיזית קשה, ברור כי הניתוח ויצירת הסטומה למעשה שללו ממך את יכולתך לעבוד זה בלבד היה אמור להקנות לך 100% אי כושר עבודה. לא ברור לי גם כיצד ביטוח לאומי התעלם מהמלצתו של רופא תעסוקתי שקבע שאסור לך לעבוד. מה שכן היו אמורים להמליץ לך זה לפנות לפקיד שיקום מטעם ביטוח לאומי שהיה מפנה אותך למסלול שיקום (על חשבון ביטוח לאומי) בו היו מכשירים אותך כך שתוכל למצוא עבודה חלופית (וזה בהחלט יכול לכלול השלמת שנות לימוד כולל קריאה וכתיבה, בייחוד בשל גילך הצעיר). אני לא מעורה לעומק בפרטי המקרה שלך אך ברור לי שלאור מה שאתה מתאר אתה זקוק לעזרה בפנייה חוזרת לביטוח לאומי על מנת למצות את זכוייותיך ועל מנת למצוא פתרון עתידי שכן אתה עדיין צעיר. ברור כי עליך יהיה לארגן מחדש את המסמכים הרפואיים (כולל מכתב מכירורג המסביר כי לאחר ניתוח סטומה אסור לעבוד בעבודות פיזיות קשות שכן זה מסוכן ועלול לגרום לסיבוכים קשים) ולצורך כך רצוי גם להיעזר בגומרים שונים העוזרים לאנשים במצבך בפנייה לביטוח לאומי. יש עמותות שונות שעוזרות בפניה לביטוח לאומי, אני כרגע לא מצליהח להיזכר מהן, אני מקווה שאלו שיענו לך אחרי אולי ידעו להפנות אותך. אפילו ע"י פנייה לעובדת סוציאלית במשרד הרווחה או דרך קופת החולים תוכל לקבל כתובת לעזרה. גם דרך הביטוח הלאומי עצמו ניתן להגיע למוקד הסיוע המשפטי שם תוכל לקבל עזרה. הייתי מציעה לך להתחיל בכך שתיצור קשר עם ביטוח לאומי ותשאל כיצד אתה יכול להגיע לסיוע המשפטי שלהם. שם תספר את סיפורך ואני בטוחה שהם יוכלו לעזור לך לקבל את שמגיע לך. כתבת בהודעתך שאינך יודע קרוא וכתוב, אני מניחה כי מאז למדת שכן כתבת הודעה זו, מה שכבר נותן לך כיום כלים טובים יותר כדי למצוא עבודה. האם אתה רשום לארגון בעלי סטומה? אם לא, הייתי ממליצה שתירשם (03-5721618). גם שם, אני בטוחה שאם תספר את סיפורך ותבקש עזרה יוכלו להפנות אותך לגורמים המתאימים שיעזרו לך. נשמח אם תמשיך לעדכן אותנו ותמיד אתה מוזמן להיכנס לכאן כדי לפרוק את שעל ליבך!

01/11/2011 | 23:02 | מאת: גרשון

יעל, ברשותך אוסיף 2 דברים : כדאי לעופר להגיע לכנס הסטומה ב-16.11 כי יהיה עם מי לדבר שם על הכל. שנית, לידיעה אין בביטוח לאומי יעוץ משפטי.ישנה הסנגוריה הציבורית ואכן עוד הרבה עמותות כמו שי"ל וכדומה בחינם.אם אדע איפה עופר גר, אוכל לעזור יותר במדויק.

02/11/2011 | 10:16 | מאת: עופר

קודם כל שלום יעל אני מברך אותכן על הפורום ובאמת עשיתן עבודת קודש!!! אני לא יודע לקרוא וליכתוב עדיין וקשה לי לאמין שאני אצליח לילמוד כל החיים שלי ניסיתי אך זה מצליח!אני מבקש מאחיין שלי שירשום את מה שאני רוצה הלוואי זה הייתי אני! גם היום לא הלכתי לעבודה כי אני מרגיש על הפנים!!ואני כועס על עצמי כי אני מפסיד יום עבודה ואני לא יכול להרשות לעצמי לא לעבוד!!! קודם כל תודה רבה על הכל וביגלל שאני לא יודע את החוקים ולא כלום אני מרגיש יותר מבולבל מאי פעם!!!אני הבנתי את כל מה שאת אמרת ולמי ליפנות.רוצה רק להגיד לך שזה ביזיון מה שקורה לאנשים כמוני אם לא האתר שלך או איזה שהוא מוקד שהגעתי שענו לי על שאלה אחת או שתיים אין עם מי לדבר וזה עצוב!!!רוב האנשים בארץ יודעים שצריך להפוך את העולם בשביל לקבל את הדברים אך אנשים כמוני שלא יודעים כלום דורסים אותם לגמרי!!! אבל בכל מיקרה אני מאד מודה לך על כל האינפורמציה ועל הכל ואני אשמח להעדכן את התפתחות הדברים בהמשך... תרגישו טוב ושיהיה בשורות טובות תודה עופר

מנהלי פורום סטומה - תמיכה