הודיה

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

29/10/2011 | 21:35 | מאת: יפית

שבוע טוב, תודה על התגובה המהירה. אני קצת מבולבלת מרוב ניסיונות. למשל טבעת הבסיס לא ממש צמודה לסטומה. יש רווח , לכן טבעת האטימה או המשחה גולשים מסביב לסטומה, כנראה אצטרך הדכה נוספת מאחות סטומה להתאמה טובה של הציוד...תודה הודיה.

יש לי הרגשה שמה שקורה אצלך זה שהסטומה הספיקה להתכווץ קצת מאז הניתוח, שזה דבר נורמאלי ותקין לחלוטין, כי הרי מיד אחרי ניתוח היא בצקתית ונפוחה ועם הזמן היא קטנה עד שמגיעה לגודל סופי וקבוע. התהליך הזה יכול לקחת 2-3 חודשים ולפעמים קצת יותר. אצלי, למשל, היא התחילה בקוטר של 41 מ"מ ותוך חודשיים ירדה ל- 32 מ"מ. חשבתי שזהו, היא לא תקטן יותר, אבל לפני כמה חודשים הייתה אצלי מירב מהוליסטר והעירה את תשומת ליבי שקוטר הבסיס שאני משתמשת בו גדול מדי לסטומה. מדדנו את הסטומה ומסתבר שהיא ירדה ל- 29 מ"מ (יותר מחצי שנה אחרי ניתוח). אם אכן זה העניין, אז את צריכה פשוט להתאים בסיסים חדשים עם קוטר שמתאים לגודל החדש של הסטומה. יש לך את השבלונה הזאת ששולחים בדר"כ בתוך הקופסה של השקיות למדידת קוטר הסטומה? אם כן, אז בהחלפה הבאה, אחרי שניקית הכל, תמדדי מה הקוטר הנוכחי של הסטומה ולפי זה להתאים בסיס חדש.

29/10/2011 | 23:21 | מאת: גרשון

ראשית אמרת שאת "חברה" בהוליסטר. מירב היא נשמה טובה .היא תשמח לסייע וליעץ.צריך לבדוק איזה סוג של בליטה יש בסטומה כדי שהטבעת תאחז בגוף בצורה מיטבית. ברגע שהטבעת תתאים אז דבק הפסטה יעשה את היתר.

מנהלי פורום סטומה - תמיכה