המשך שאלות

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

29/10/2011 | 16:24 | מאת: יפית

היי, איני מצליחה לאטום את בסיס הסטומה כראוי, ניסיתי משחה שנדבקה חזק מדי לעור , גם במקלחת היה קשה להוריד, כעת מנסה טבעות אטימה גמישות, גם הן "גולשות" מטבעת הבסיס, כך שלרוב יש לי שקע "שצובר", מקווה לקבל הצעןת לשיפור מתוך ניסיון, כמובן שאפנה גם לאחות סטומה כדי להגיע להתאמה סופית ? תודה, שבוע טוב

דבר ראשון, למטרת הסרת דבקים יש את מסיר הדבר של הוליסטר (הוא מגיע במיכל של ספריי - ספריי מסיר דבק) ופשוט צריך לרסס על הבסיס ועל כל שאר חומרי ההדבקה - פסטה/טבעת אטימה - וזה מסיר אותם בקלי-קלות. לכל חברה יש מוצרים שנועדו להסיר דבק, אבל לדעתי הספריי של הוליסטר הכי יעיל (להסרה ראשונית ועיקרית של כל הציוד). באופן אישי, אחרי הסרת הבסיס כולל טבעת האטימה אני מנקה את כל האזור עם מטליות בד חד פעמיות טבולות עם מים וסבון. אח"כ עם מטליות בד טבולות במים בלבד. אחרי הניקוי הזה עדיין ישנן שאריות דבק שאותן אני מסירה בעזרת מגבון להסרת דבק של קולופלסט - פשוט משפשפת עם המגבון והוא מסיר את כל השאריות שהספריי מסיר דבק לא הסיר. חשוב להסיר את ככככל השאריות, משום שאח"כ הן יכולות לשבש את ההדבקה החדשה של הטבעת החדשה והבסיס החדש. אחרי השימוש במגבון מסיר הדבק אני מייבשת טוב טוב את האיזור, מניחה את טבעת האטימה סביב הסטומה, מורחת על שאר העור מגן עור של קולופלסט (שהוא גם מחזק דבק) ומיד אח"כ מדביקה את הבסיס. משאירה את הידיים על הבסיס לדקה-שתיים - חום הידיים עוזר להדבקה. לא הבנתי מה פירוש "טבעות האטימה גולשות"? באופן כללי את צריכה פשוט לעצב את הטבעת לצורה והגודל של הסטומה שלך ולהלביש אותה על הסטומה. או לחילופין, לעצב את טבעת האטימה בהתאם לגודל החור של הבסיס, ואז כשהיא מודבקת על הבסיס, להדביק את הכל כיחידה אחת על העור. מקווה שזה עוזר.

30/10/2011 | 22:06 | מאת: גרשון

שבוע חביב וסטומה יבשה !!! כהמשך למה שציינה הודיה, אכן המסיר דבק של הוליסטר הוא טוב. אבל לפני שנה הוצג סריי נוסף להסרת דבק בשם NILTAC. הוא הוצג בתערוכה לפני שנה.הוא טוב אבל עדיין בתשלום אז הוא לא שווה. דווקא המטליות להסרת הדבק וההגנה על העור של הוליסטר הן מלאות יותר בחומר והוא פעיל יותר. כמובן לדעתי בלבד. אני החלפתי את המטליות עם המים והסבון במטליות במטליות לחות מבושמות. מצאתי בשופרסל מבצע של מטליות צבעוניות ועבות יותר שממש נוחים לשימוש וגם נותנים ניחוח נעים. ( אם יש דבר כזה !!!)

מנהלי פורום סטומה - תמיכה