מעשה סטומה [חיוך]

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

25/10/2011 | 09:21 | מאת: יפית

היי הידיה, אני בת 61, בעלת סטומה מזה כ 3 חודשים, עברתי ניתוח להוצאת גידול סרטני מהמעי הגס התחתון קרוב לרקטום, הגידול הוצא יחד עם חלק מהמעי הגס התחתון והרקטום, כעת אני עם סטומה [קולוסטומי], קבוע, ובכן הבעיה...כל זמן שהייתי בבית התמודדתי לא רע עם הסטומה, השבוע לראשונה הייתי במפגש חברות,וקרה לי "פנצר", דליפה מהסטומה,התייעצתי עם אחות הסטומה והיא מנסה לעזור לי, בשבוע הבא אני חוזרת לעבודה עם קצת חששות, אשמח לקבל "טיפים" מבעלי סטומה ותיקים. תודה

25/10/2011 | 09:40 | מאת: דליה

יפית שלום, אז מה ? מה שכן תמיד את צריכה לקחת בתיק בגדים להחלפה מעבר לערכה של הסטומה תמיד היו איתי מגבונים לחים ובגדים להחלפה. ששום דבר לא יערער לך את הביטחון תשתדלי לפני יציאה מהבית לבדוק היטב שהכל מורכב טוב ויבש לרוקן שקית אני נהגתי תמיד כשנכנסתי למקום שהייתי אמורה לשהות שם קודם להיכנס לשירותים לבדוק שהכל בסדר ורק אז להתיישב. כמו כן נהגתי בנסיעות ארוכות או יציאות מהבית ממושכות להניח מתחת לסטומה ממחטות אף מנייר למצב של דליפה. את תראי שהכל יהי בסדר יום טוב דליה

25/10/2011 | 12:14 | מאת: זואי

מהבסיס? מקווה שאחות סטומה תוכל להראות לך צורת הדבקה מיטבית. בשלב מאוחר יחסית, רק אחרי שמצאתי את הפורום.. התחלתי להשתמש בתחתונים מחטבים. עניין המחטבים הוא חסר משמעות כמובן, הכוונה היא לתחתונים גבוהים וחזקים. לבשתי אותם על תחתונים רגילים. כך השקית בעצם אופסנה בתחתונים הגבוהים, כך שבמצב דליפה, זה יכול למנוע ליכלוך הבגדים, במידה מסויימת....(אפשר גם לדחוף שם נייר טואלט וכו' סביב השקית ואז אותם תחתונים שומרים על זה במצב אס או אס עד שתוכלי להשתלט בבית על הדליפה). וכמו שדליה כתבה, כדאי שיהיו לך בגדים להחלפה במידה ואת סובלת מדליפות שקורות הרבה. (מניחה שזה בהחלט קשור לצורת ההדבקה של הבסיס, אבל יש כאן מנוסים ממני ובעלי סטומות אנרגטיות ומפנצ'רות שבטח יש להם טיפים טובים). כמו כן, תנסי להשתמש בחגורה הפשוטה שמתחברת לבסיס. זה גם מחזיק את העסק בנוסף להדבקה. וכמובן - מגבונים באופן קבוע בתיק, שקית סטומה, ושקית לזבל.. לפני כל יציאה מהבית בחנתי את השקית שעלי, כבר היו מקרים בהם חוררתי את השקית בגלל טבעת שנתפסה בה או וואטאבר... ואני - באופן אישי לא נתתי לשקית להתמלא המון. מחוץ לבית הייתי מרוקנת אותה הרבה. רק בבית הרשיתי לה להתמלא מאוד. בהצלחה בחזרה לעבודה.

אכן זה לא נעים, אבל מזה אנחנו רק יכולים ללמוד להבא. מסכימה עם מה שכתבו קודמיי - ציוד ספייר תמיד בתיק, מגבונים ובגדים להחלפה. יש דבר שנקרה תחתון רגל - תשאלי בחנויות לבני נשים. אני לובשת תחתון ביקיני רגיל שיושב מתחת לשקית ועל הכל (גם על השקית) לובשת את תחתון הרגל שמחזיק את הכל באופן הרבה יותר יציב, וכמו שזואי כתבה, נותן קצת יותר שליטה במקרה של דליפה. כמו כן מאז שהתחלתי ללבוש את חגורת הסטומה (החגורה הפשוטה שיש לכל חברה שמתלבשת על הבסיס/שקית), זה עוזר אפילו יותר להחזיק את הבסיס צמוד יותר לגוף - לבסיס קשה יותר להתפרק כשהחגורה עליך. האם את משתמשת בפסטה/טבעות אטימה? אם לא, אז מאוד מומלץ. כמו כן, האם את משתמשת במגן העור שהוא גם מחזק את הדבקת הבסיס? לי זה מאוד עוזר, בלעדיו הבסיס נופל אחרי יום-יומיים. אם הסטומה שקועה, מומלץ בסיס קונווקס - תשאלי את אחות הסטומה. בהצלחה בעבודה!!!! ותדווחי לנו.

25/10/2011 | 19:45 | מאת: יפית

תודה, אני לומדת ומלמדת את הסטומה להתנהג לפי המלצתך וממלצןת בעלי סטומה בפורם..ומאחות סטומה באזור..אין חכם כבעל ניסיון. שוב תודה.

26/10/2011 | 23:52 | מאת: גרשון

נראה לי שנושא המשכים הוא מדוייק כי אנחנו משוחחים על אותו נושא. מתוך עיון בתשובותייך אני חייב להחמיא לך על בקיאותך ( לצער שנינו ) בתחום. אני מתרשם מהשאלות שאכן חסר המון ידע ( כך גם הרגשתי בשלבי ה"טירונות" בתחום הסטומה. אני מאשר שגם כאשר פניתי לאחות סטומה.. כי בקופ"ח מכבי גליל מערבי עדיין לא שמעו על סטומה , נראה היה לי שיש לי יותר מה לחדש לה במקום שהיא תחדש לי. אני מתגורר בנהריה, עובד בעכו. אז אם יש צורך להגיע למישהו שמתקשה עם הקולוסטומי באזור ואפילו קצת הלאה דברי איתי ואשתדל לעזור

26/10/2011 | 23:33 | מאת: גרשון

היי לכם. יפית, איך מסתדרת עם העבודה? לגבי הדליפה.. יש המון אפשרויות איך להתמודד ולהתגבר על הבעיה, ויותר חשוב איך לא לחשוש ממנה. מאחר ואני חדש בפורום אך ותיק במועדון בעלי הסטומה, לא אציין שמות של חברות הציוד. אם מותר אז אשלים בעתיד. עקרונית אפשר להשתמש בטבעות וסטומות של חברה אחת ובדבק של חברה אחרת. נתתי לך את הנייד שלי כדי לשאול או אם אפשר אז מחר אציין שמות. קיימות 3 חברות עם ציוד קולוסטומי, נראה אותם בתערוכה ב-16.11 . לכל אחת יש חלק מהציוד טוב יותר וחלק פחות. במקום אחד הפילטר בסטומה ממוקם טוב ואינו נשתם אך הדבק של הטבעת אחרי מקלחת נותן לך הרגשה שאת דביקה כמו בול דואר.... יש טבעת שקשה להצמיד לגוף וטבעת שנוח להדק אליה את הסטומה. אבל.... יש דבק אחד שהוא מעולה לכל החברות. לגבי הכנסת הסטומה לתוך תחתון או מכנס.... הנסיון שלי הכי מוצלח היה ללבוש מכנסים ( ברור כי אם אלבש תצאית זה יבלוט יותר מהסטומה !!!!! עד מתחת לסטומה וללכת עם חולצה מעל. לך זה בטוח יותר קל. אשמח אם תשאלי שאלות ספציפיות ואענה עליהן בפורטרוט

תרגיש לגמרי בנוח לציין שמות מדוייקים של מוצרים, של איזה חברה ואפילו גם איזה קוד!! העזרה והעצות שאתה נותן כאן צריכות להיות שלמות המספקות מידע ברור ומלא. אין שום בעיה עם זה וזה לגיטימי לחלוטין!! ולא רק זה, אלא שגם חברות ציוד הסטומה עצמן ישמחו לקרוא כאן את התגובות על מוצריהן, משום שזה נותן להן כלי מעולה לביצוע הסקרים שלהן! זה בדיוק מה שהן מחפשות!!! לדעת מה בדיוק היא דעתנו על המוצרים שלהן, שע"י זה הן יודעות איפה ואיך צריך/כדאי יותר ליעל ולשפר את מוצריהן.

28/10/2011 | 21:42 | מאת: גרשון

אגב,האם הדליפות ממשיכות ? יש לי כמה "טיפים" לנושא. לי הם עזרו.אז בהמשך לתשובה שלך אמשיך בהסברים

28/10/2011 | 21:31 | מאת: גרשון

היי יפית. מאחר והודיה אמרה שאפשר לדבר על החברות חופשי, מעניין אותי לדעת בציוד של איזו חברה את משתמשת. לכל אחת יש נתונים משלה.אני התרגלתי לעבוד עם הוליסטר כי דבק הטבעת לא יורד במים ואפשר להכניס את האצבעות בין הטבעת לשקית. כמובן אני מדבר על קולוסטומי !!!. אני גם מקבל את הציוד לפי מידה מוכנה עבורי. זה ניתן להשיג גם בקונוטק, אבל לדעתי הדבק שם יותר רגיש למים במקלחת. לקולופלסט יש את השקיות הכי טובות כי הפילטר לא מול היציאה של המעי. זה חשוב כי בהוליסטר הפילטר נסתם מהר וגם בקונוטק. טוב. מספיק ליום. יותר מידי מידע זה גם משגע ועלול .... לסתום את הסטומה ! :)

28/10/2011 | 22:48 | מאת: יפית

היי גרשון, אני משתמשת בעיקר בהוליסטר, השתמשתי במשחת אטימה שלא היתה נעימה לגוף. ובעזרת הפורם גיליתי שיש גם טבעות אטימה ושאפשר להשתמש גם עם מוצרים של חברות אחרות, אני עכשיו בשלב של ניסיונות ומקווה "להגיע לנחלה", תודה לך , השיעורים עוזרים לא מעט. שבת שלום.

מנהלי פורום סטומה - תמיכה