ה'משתיקול' ואני לא חברים

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

17/09/2011 | 14:24 | מאת: קרן

היי, אצלי ההסתגלות ל'משתיקול' לא משהו :-( הוא ממש מעיק עליי. השתמשתי בו השבוע כמה פעמים, ובייחוד בניתי עליו בערב שקט שבו השתתפתי בחברת אנשים אחרים (משהו מעין הרצאה). כל הערב רק רציתי לחזור הביתה ולהעיף ממני את החגורה עם המשתיק. תוספת הגובה שלו על השקית ממש לא נוחה לי. הרגשתי שהוא מוסיף לי קילוגרמים לבטן ושרואים בליטה מעבר לחולצה שלבשתי והתבאסתי לאללה. הלחץ שהוא מפעיל על הסטומה מעצבן אותי. החגורה 'בורחת' לי כל הזמן למעלה מן המותניים, בעיקר כשאני יושבת. עם זאת, לא העזתי לצאת בלעדיו מהבית אל ערב כזה - כי הרי קניתי אותו והרי הפאדיחות והמבוכה הן כמעט כרוניקה ידועה מראש - אז לא להשתמש? :-( אני משתדלת להיות נחמדה אליו כמו יוחאי, אבל בינתיים אני מאוכזבת. אני חושבת שמישהו צריך להמציא בשבילנו שקית מיוחדת שבה מותקן 'בולם זעזועים' כחלק בלתי נפרד ממנה. בינתיים - בלילותיי הלבנים - הגיתי שקית שבה מותקן נגן mp3 מזערי. ברגע שהנגן מאתר 'סכנת נפיחות' מהסטומה - אוטומטית הוא משמיע ציוצי ציפורים/צלצול טלפון/שיעול/ או סתם מוזיקה לפי בחירת בעל הסטומה. יש לי גם הצעה אחרת: שקית שבה מותקנת קובייה קטנטונת. ברגע שמאותרת 'סכנת נפיחות' - הקובייה נפתחת והופכת לספוג אוטם קולות. יש כאלה קוביות משחק לילדים - שבאמבטיה, כשהן באות במגע עם המים - הן הופכות לספוגים. אותו רעיון. עכשיו אני רק צריכה למצוא משקיע ואיש סטרט-אפ שילכו אתי על הרעיונות שלי - אם אפשר: רצוי ששניהם יהיו לא רק חכמים אלא גם חתיכים - מי אמר שלנשים עם סטומה אסור להסתכל על חתיכים? הא?! הא?! הא?! שבת שלום לכולם :-)

17/09/2011 | 14:40 | מאת: זואי

איזה רעיונות גאוניים. מצטערת לשמוע שהמשתיקול עוד לא התבסס אצלך. לי היתה סטומה מאודדדד בולטת שנצפתה מהבגדים. אז בשלב מסויים הלכתי עם תחתונים מחטבים.. כאלה עד לפופיק. ואז יכולתי ללכת עם חולצות צמודות. אבל בהחלט קניתי גרדרובה כזאת של חולצות עם קו מתחת לציצי ומשם הן נופלות. (גיזרת אמפיר?? לא זוכרת את השם). יש עכשיו אופנה של חולצות עם גומי למטה ומתחתיו עוד קצת בד. לדעתי גם זה סבבה כי זה מטשטש את איזור גובה המכנסיים/קו המותן או משו כזה. מכירה?

17/09/2011 | 15:24 | מאת: קרן

האלו זואי, בטח. בטח מכירה. גם אני ניסיתי אופנת היריון למיניה ולסוגיה עד שהתקבעתי על טוניקות של 'קסטרו' - הגזרה שלהן פחות הריונית ומרחיבה. היא ממש ממש לטובת סטומות: מצד אחד רפויה באזור הסטומה, ומצד שני לא גורמת לך להיראות בחודש שישי-תשיעי. החולצות מתאימות גם לבחורות מלאות וגם לרזות - ואזור הסטומה + שקית נראה בהן מצוין. יש מוכרת מתוקה שמתקשרת אליי בשנייה שמגיעה חולצה ב'גיזרה שלי'. עכשיו ה'משתיקול' מחריב לי את הגיזרה הזאת של החולצה. אבל - תודה רבה על הטיפ של התחתונים המחטבים!!! אני איישם אותו בשבוע הקרוב. **** צונזר ע"י הנהלת הפורום ****

17/09/2011 | 17:22 | מאת: יוחאי שוורץ

קרן היקרה אני מוצא בדבריך המון אופטימיות, הומור, וגם קצת אכזבה, אם ניקח בחשבון שההתקן החוץ גופי הזה אמור להתאים לרוב האוכלוסיה, אין סיבה שלא יתאים לך, הרצועה היא כמו חזיה ללא כתפיות שתי קפיצות והעסק נופל או זז, אז מה לי קשה יותר כי אני ממש לא חוויתי את הנושא מעולם, אך מה זה קשיי היום יום הקטנים לעומת המבוכה הביטחון והניראות שזה פותר אין מקום להשוואה בכלל, את צריכה לנסות יותר הן את הרצועה והמתיחה יתכן ואת לא מותחת אותה מספיק ואם את רזה ההתקן לא מקבל את הצורה של הגוף, ועל השקית שהיא די חלקה ההתקן הזה זז למעלה או למטה תלוי בהנחה שלך, את רק שבוע אחרי.. זה כלום המשיכי להתעלל בהתקן, לגוף לא קורה כלום אני כבר החזקתי אותו על עצמי 11 שעות ועברתי את זה בשלום, לאחר שבועיים מצאתי את המתיחה הנכונה של הרצועה, והכל עובד כמו שצריך, כמובן זה לא מוצר סטראפי במלוא מובן המילה אך משמש טוב מאד את הצרכים שלשמו הוא נועד וכפי שאת מצהירה שאת לא מעיזה לצאת בלעדיו עוד שבוע שבועיים תראי שזה יסתדר הרבה יותר טוב, כמו כן אם לא הלכת עם טייצ מעל למותנים אין סיבה שלא תמשיכי ללכת באותם הבגדים, אצלי הסיסמא היא "ללכת עם החולצה במכנסים" המשיכי לנסות זה יסתדר, ואל תייצרי מערכת יחסים עם המכסה אין צורך השתמשי בו כמו בדלת כשצריך תסגרי וכשצריך תפתחי שבוע טוב יוחאי

17/09/2011 | 22:26 | מאת: יפית

היי.שמי יפית, חדשה בפורם, קראתי את שכתבת על משתיק קול שיוחאי המליץ גם לי,שמחה להכיר ,,חברים לסטומה,, אשמח לשוחח ולקבל עוד ,,טיפים,, תודה מראש. קרן...ויוחאי..

הרעיונות שלך מעולים! חשבת לשלוח אותם לחברות הסטומה? אני לא צוחקת! הרבה פיתוחים של מוצרים רפואיים כאלו ואחרים נולדו מחולים שביקשו בקשות והציעו רעיונות! לכי תדעי... לגבי המשתיקול - שמעי בעצתו של יוחאי והמשיכי לנסות. לפעמים לוקח זמן עד שצליחים להבין בדיוק איך זה מסתדר הכי טוב (ככה זה גם עם הסטומה עד שלומדים איזה ציוד הכי מתאים ואיך הכי נח להחליף שקית ובסיס). חשוב שתמשיכי לעדכן אותנו גם על הטוב וגם על הרע כדי שנקבל חוות דעת נוספת על המכשיר. לגבי הרצועות - מהתיאור שלך על כך שהן עולות למעלה, אכן נשמע שאת לא מותחת אותן מספיק חזק. אני באמת מחזיקה אצבעות שזה יצליח! נקווה שמשתיקול הוא כמו יחסי מין - לפעמים הפעם הראשונה כואבת מאוד אבל במשך הזמן מגלים כמה זה נפלא!

מנהלי פורום סטומה - תמיכה