סטומה חדשה

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

15/09/2011 | 09:34 | מאת: יפית

שלום, יש לי סטומה חדשה, והרבה שאלות, אבקש קשר לקבלת מידע מבעלי סטומה עם ניסיון. תודה מראש 046521991 0545723755 טל.

וברוכה הבאה לפורום! אני שמחה שפנית אלינו. לגבי היכרות עם בעלי סטומה, האם כבר נרשמת לארגון בעלי הסטומה? אם לא, אז כדאי, כך תוכלי לקבל חומר ומידע בכל מה שקשור בסטומה ובטיפול בה, וכן על מפגשים לבעלי סטומה שהארגון מארגן מפעם לפעם. מספר הטלפון להצטרפות: 03-5721618. כמו כן, את מוזמנת לשאול את כל שאלותייך כאן בפורום, שלמטרה זו בדיוק הוא נוצר, ואנחנו נשמח מאוד לעזור מניסיוננו כבעלי סטומה וכמיטב יכולתנו. בנוסף גם אנחנו בפורום מקיימים מדי פעם מפגשיי פורום. פרטים על המפגש הבא יימסרו בקרוב. נשמח לראותך במפגש הבא. המון בריאות!

15/09/2011 | 16:08 | מאת: יפית

שלום הודיה, תודה על תגובה מהירה והכוונה, כמובן שאהיה בקשר.שוב תודה מראש.

הי יפית, אני שמחה שאת כותבת כאן בפורום ומצטרפת לחברתנו, זהו צעד חשוב מאוד בהשלמה ובהתמודדות עם הסטומה! כולנו כאן בעלי סטומה, כל אחד הגיע אליה בדרכו שלו ואני חושבת שההתמודדות המשותפת עוזרת לכולנו. אנחנו חולקים את סיפורינו, משתפים בצרותינוף בימים הטובים יותר והטובים פחות ומתייעצים לגבי בעיות פרקטיות כאלו ואחרות. אני חושבת שכל מידע ושאלה שיש לך - מקומה להישאל ולהיענות כאן בפורום. כך תקבלי מגוון רחב של תשובות ודעות והרבה מאוד תמיכה! אשמח אם תספרי לנו כיצד הגעת לסטומה - ממה סבלת/סובלת ומה עבר עלייך עד שהגעת לסטומה. לפני כמה זמן עברת את הניתוח ליצירת הסטומה? כיצד את מרגישה עימה היום? רשמי את כל השאלות שיש לך ולא משנה כמה, גם אם זה יהיה מאה שאלות, מבטיחה שנענה על כולן בשמחה. ודרך אגב, בת כמה את ומהיכן את בארץ? אני חושת שגם חשוב וכדאי שתירשמי כחברה בארגון בעלי סטומה. זהו ארגון המאגד את כל בעלי הסטומה בארץ. דרכו תוכלי לקבל מידע וכן הארגון מארגן כנסים שנתיים בהם נפגשים כל בעלי הסטומה, מדברים ומשוחחים וכן שומעים הרצאות המיועדות עבורם (מגוון ההרצאות משתנה משנה לשנה) בנוסף, במידה ואת בטווח הגילאים 20-40 (ולא מתמקחים אם את שנה לפני או אחרי) אני ממליצה לך להצטרף לארגון "צעירים עם סטומה" שהינו תת ארגון של ארגון בעלי הסטומה ומאגד בתוכו את אוכלוסית האנשים הצעירים עם סטומה. אוכלוסיה זו מטבעה מתמודדת עם בעיות ייחודיות הנובעות מגילה הצעיר (זוגיות, מין, עבודה וכו). ארגון צעירים עם סטומה מארגן מפגשים מדי כמה חודשים בהם נפגשים חבריו לפעילויות שונות. למשל, בראש הפורום פורסמה כעת הזמנה ליום כיף שייערך בקרוב ע"י ארגון "צעירים עם סטומה". על מנת להצטרף לארגון בעלי סטומה וכן ל"צעירים עם סטומה", במידה וזה רלוונטי עבורך, את מוזמנת להתקשר לטלפון 03-5721618 (תענה לך סילוויה שהיא מזכירת הארגון). בנוסף, מדי פעם אנחנו מארגנים מפגשים של חברי הפורום בהם אנחנו נפגשים ומדברים. המפגש האחרון היה מאוד מוצלח ואנו מתכננים מפגש נוסף בקרוב (בטווח של כחודש לערך מעתה). מנסיוני, אין כמו להיפגש ולשוחח עם בעלי סטומה נוספים על מנת להרגיש נתמך, להתעודד וללמוד כיצד לחיות עם הסטומה חיים נורמליים ורגילים. בינתיים, באמת נשמח אם תשתפי אותנו בסיפורך האישי ותשאלי כל שאלה שיש לך (אפילו מיליון :-), מבטיחים להיות כאן לתמוך ולענות כמיטב יכולתנו על כל שאלה. דבר נוסף - האם יש לך אחות סטומה מטעם הקופה שמלווה אותך? לכל בעל סטומה אמורה להיות אחות מטעם הקופה שמלווה אותו ועוזרת לו בכל קושי. במידה ואין לך אחות שכזאת אני ממליצה שתפני בהקדם למרפאה אליה את שייכת, דברי עם אחת האחיות שם על מנת שתקשר אותך עם אחות סטומה. לחלופין, גם סילוויה מהעמותה תוכל לקשר אותך עם אחות הסטומה שאמורה ללוות אותך (לכל קופה יש את האחיות שלה שמחולקות לפי איזורים). את יכולה גם תמיד להיעזר באחיות הסטומה של חברות הציוד השונות (כל חברה יכולה לשלוח אלייך אחות מטעמה שתעזור לך להתאים עבורך ציוד של אותה חברה). היתרון של אחיות הסטומה של הקופות הוא בכך שהן לא מחויבות לחברה כזאת או אחרת ויכלו להמליץ לך על ציוד של כל החברות (לפעמים ניתן גם לערבב ציוד, למשל אני משתמשת בבסיסים ושקיות של קולופלסט אך בספריי להורדת דבק וטבעות אטימה של הוליסטר). אני גם ממליצה לך לעבור על ההיסטוריה של הפורום - ההודעות שפורסמו ונכתבו כאן לאורך החודשים האחרונים, תוכלי למצוא בהן הרבה מאוד מידע וטיפים מעולים.

17/09/2011 | 19:32 | מאת: יפית

שלום רב,אני שמחה שניכנסתי לפורם סטומה. ,,חברים לסטומה,, אני בת 61 ,נשואה פלוס 3 גרה בעפולה, עברתי ניתוח לפני כחודש וחצי.אשמח לשוחח עם בעלי סטומה ולהגיע למפגשים. תודה מראש.

מנהלי פורום סטומה - תמיכה