בילויים-ים

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

12/04/2011 | 20:34 | מאת: דודי

היי האם יש אפשרות להכנס אם הסטומה לים? יש מצב לנזק כתוצאה ממי ים זיהום או מליחות ? דודי

הי דודי, אין שום בעיה להיכנס עם הסטומה לים או לבריכה. המליחות של הים והחול אינם גורמים לשום בעיה (למרות שאני באופן אישי שונאת את החול של הים, אבל זה היה גם הרבה לפני הסטומה :-) מה שרצוי הוא רק לא להיכנס למים עם בסיס ישן (יש כאלה שמחליפים בסיס לפני כניסה למים, אני נכנסת גם עם בסיס בן יומיים ואפילו שלושה ימים) כי המים גורמים לבסיס ולחומרי ההדבקה להתרכך וקצת להינמס ואנו לא רוצים דליפות ושאר צרות... חוץ מזה, לפני הכניסה למים אני מכניסה לשקית שקיק דיאמונדס שסופח גזים ואז השקית לא מתנפחת במים. בקיצור, לך לים ותהנה!!!

13/04/2011 | 00:49 | מאת: רן רובינשטיין

בתור חובב ים מושבע אני יכול להעיד שאין שום בעיה (ואף רצוי מאוד) ללכת לים :) המדבקה והשקית אטומות למים ומתוכננות לעמוד בזה (למרות ששמתי לב שזה מקצר להן את החיים, אבל מקסימום מחליפים יום קודם). חוץ מזה אני אישית אוטם את המדבקה עם tegaderm לפני הכניסה למים כדי שלא תרטב, וזה מונע את כל העניין. כדאי לציין שמליחות גבוהה לא טובה לסטומה עצמה. לכן אם נוצרת חדירת מים רצינית כדאי לצאת ולהחליף ציוד (לא קרה לי אבל אני מציין בכל זאת). הנקודה הזאת רלוונטית בעיקר לים המלח - גם לשם אפשר להכנס אבל הייתי מקפיד על ציוד חדש (אגב אם קורת תקלה בים המלח צריך לצאת ולשטוף מייד במים). ועכשיו יש לי חשק ללכת לים :)

13/04/2011 | 11:11 | מאת: שי

רן היי, מה זה בדיוק tegaderm ואיך משתמשים בו לפני כניסה לים,האם הוא מגן על הבסיס?גם אני חובב ים ואפילו הייתי גולש,כמובן לפני הניתוח ומאז אני חושש. אשמח מאוד אם תרשום גם את המקט של ה-tegaderm בקופח כללית. תודה רבה!!

13/04/2011 | 11:13 | מאת: לירון

לאן נעלמת, אתה בארץ ? חשבתי לראות אותך ביום שני :) באמת עושה חשק ללכת לים ... זהו האביב כבר כאן והקיץ בפתח .. ביום שני קיבלנו הוכחה חיה שאפשר לעשות הכל עם סטומה !!!

לגבי ה- tegaderm, אני צריכה לעשות הזמנה אצל הרופא משפחה? זה בסל כמו שאר הציוד? או שמזמינים ישירות מהחברה? איך זה עובד?

13/04/2011 | 00:56 | מאת: ליאב

אתה יכול להיכנס לים. בזמנו שאלתי אחות סטומה ונאמר לי שאפילו לים המלח מותר להיכנס, אולי יהיו כאלה שיגידו שלא. יש ציוד מיוחד למים שאתה יכול להשתמש בו(שקיות קטנות, והן אינן עטופות בבד שכשהוא נרטב יכול טיפה להציק על העור). לי בכל אופן אין נסיון עם ציוד למים, נכנסתי לים עם השקית הרגילה.

מנהלי פורום סטומה - תמיכה