ניתוח

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

04/09/2011 | 11:00 | מאת: מרי

אני רוצה לשתף אותכם במה שעברתי בחודשיים האחרונים .עברתי גהנום, עברתי ניתוח לכריתת מעי גס והרקטום ברמבם על ידי ד"ר בנימין פטרסון שעשה לי ניתוח בשיטה הלקטרוסקופית ללא סטומה . כשיצאתי מהניתוח הייתי שמחה כל כך שבכיתי מרוב אושר. ואפילו קראתי לרופא מלאך , כל הרופאים באו לראות את הפלא ושאלו אותי מליון שאלות לא האמינו שהרופא הצליח בכמה צלקות ללא סטומה. לאחר שבועיים שכמעט החלתי לחלוטין הרגשתי לא טוב בלילה במקרה סטג"ר שלח אותי לצילום חזה ולמזלי עלו על זה שהתפוצץ לי הכל בבטן אם לא היו עולים על זה עד הבוקר הייתי מתה . הכניסו אותי לניתוח שני תוך שבועיים והפעם פתיחת בטן + סטומה . הייתי חמישה ימים בטיפל נמרץ . ועוד חודש בבית חולים , כרגע אני בבית בדיכאון מהסטומה אני לא הכי מסתדרת איתה ואני לא יודעת למי לפנות . הרופא אמר שהוא עשה טעות ובשנים הקרובות הוא לא יעשה יותר ניתוח ללא סטומה . אני מאשימה אותו כי הוא הרופא ולא אני אני חושבת שהוא רצה לעשות עליי ניסוי למרות שהוא ידע ש90 אחוז הניתוח הזה לא מצליח הכוונה לראשון הוא בעצמו אמר עשית לך את הניתוח כי ידעתי שאם זה יקרה את מספיק חזקה לעבורניתוח שני .כמעט היה בא לי להרוג אותו . תודה שהקשבתם לי אני קוראת את מה שאתם כותבים וזה מחזק אותי . עוד ארבעה חמישה חודשים אני יעשה ניתח לסגירת הסטומה ויש לי עוד דרך ארוכה . תודה.

04/09/2011 | 13:50 | מאת: קרן

תהיי חזקה ותרגישי טוב. אני מקווה שבקרוב! (מרגיז לקרוא. מה זאת אומרת: "עשיתי כך - כי חשבתי שאת חזקה מספיק לעבור ניתוח נוסף"??? הוא עשה 'ניסיון' ואת ה'שפן'?)

שלום מרי, עצוב לי לשמוע את מה שעברת, זה נשמע כמו גיהנום נוראי. אני שמחה שיצאת ממנו בשלום ומקווה שאת מתאוששת. הסיפור שאת מספרת, נשמע על פניו נורא, אין לי מילה אחרת לתאר זאת. על מנת לנסת לבהר את הדברים ולהבין אשמח אם תסבירי קצת על הרקע שקדם לניתוח. כעיקרון ניתוחים בשיטת "ניתוח אחד ללא סטומה" בוצעו כבר משנות ה- 90 אך חשוב להדגיש כי רב המנותחים אינם מתאימים לניתוח בשלב אחד וחשוב מאוד להציע ניתוח זה רק לחולים מתאימים (אני לא יודעת מהם הקריטריונים המדוייקים). כמו כן חשוב ליידע את החולה כי אין המדובר בשיטה הסטנדרטית (הכרוכה בהוצאת סטומה) אלא בניתוח שהינו יוצא דופן, מתאים לאחוז קטן מהאנשים ובעל סיכוי גבוה מהממוצע לסיבוכים. האם לפני הניתוח שיתף אותך המנתח בפרטים אלו? האם ניתנה לך כל האינפורמציה על כך שניתוח בשלב אחד הינו נדיר הרבה יותר ובעל סיכויי סיבוכים גבוהים יותר? האם הוסבר לך על ההבדל בינו לבין ניתוח עם הוצאת סטומה גם במובן של סיכויי ההצלחה (או שמא, ואז הדבר רע מאוד) הוצגו לך רק יתרונות הניתוח (בלי סטומה) ללא ציון סיכונו הגבוה יותר למול ניתוח בשני שלבים? האם קיבלת הסבר על שתי השיטות האפשריות, ועל ההבדלים ביניהם ועל החסרונות והיתרונות של כל שיטה? האם לרופא יש נסיון בביצוע הניתוח בשלב אחד? כמה ניתוחים שכאלו ביצע לפני הניתוח שלך? אחד הדברים שחשוב ללמוד מסיפורך הוא עד כמה חשוב לפני ניתוחים מורכבים שכאלה לקבל חוות דעת לפחות משני מנתחים שונים העובדים בבתי חולים שונים וזאת על מנת להימנע ממקרים שכאלו (ואני נזהרת בדבריי למען לא אוציא דיבה, בהנחה שאכן לא הוצגו בפנייך כל הנתונים המלאים ועשו עלייך ניסוי בלי ידיעתך). כאשר מקבלים חוות דעת מיותר מרופא אחד, הדבר עוזר לחולה לוודא כי הוצגו בפניו הנתונים במלואם ויש בידו את כל האינפורמציה על מנת להחליט על הדרך המתאימה לו. בנוסף, חשוב לפני ניתוח לוודא שאנו שואלים את המנתח את כל השאלות על מהות הניתוח, סיכוניו, סיכויי הצלחתו ואף על נסיונו של הרופא בביצוע ניתוח שכזה. מקובל אף לבקש מרופא לקשר אותך עם מטופלים שעברו על ידו בעבר את הניתוח שלך על מנת לשמוע מהם על נסיונם (זו גם דרך לוודא שהרופא אכן ביצע את הניתוח בעבר). ושוב, אני רוצה לאחל לך מרי המון בריאות והחלמה מהירה ומי ייתן ותרגישי טוב בהקדם.

אני זוכרת אותך.. כתבת כאן לפני כמה חודשים על כך שאת מועמדת לניתוח ואף סיכמנו שתודיעי לנו ונבוא לבקר אותך.. מאוד מאוד הצטערתי לקרוא את מה שעברת.. מעולם לא נתקלתי במישהו שעבר ניתוח של כריתת מעי + כריתת רקטום + יצירת פאוץ' בשלב אחד!!! לא העליתי על דעתי שיש בכלל דברים כאלה.... אם היית מציינת בפנינו שכך מתכננים לבצע את הניתוח, לעולם לא היינו ממליצים לך ללכת על ניתוח כזה! זו בוודאי לא דרך בטוחה לעשות ניתוח כזה מורכב. עם כל הכאב והרתיעה מהסטומה ולמרות זאת, עדיף לסבול את הסטומה מספר חודשים ולא להסתכן. אני מצטערת שכך התגלגלו הדברים אצלך :( ואני מאחלת לך שתמצאי את הכוחות להתמודד, להחלים ולהתגבר על כל שעברת. לגבי הטיפול בסטומה, האם יצרת קשר עם רופא המשפחה או תחנת האחיות בסניף קופת החולים שלך ע"מ שישלחו לך אחות סטומה? אם לא, אז בבקשה צרי איתם קשר ובקשי שיקשרו אותך עם אחות הסטומה של המחוז. כל אדם שעובר ניתוח סטומה מיד מצמידים אליו את אחות הסטומה של המחוז שתפקידה ללוות אותו במהלך תקופת ההחלמה עד שהוא מרגיש בטוח להסתדר באופן עצמאי בטיפול בסטומה. בנוסף, את יכולה תמיד להתקשר לאחת מחברות הציוד הגדולות ולבקש שישלחו לך אחות סטומה לעזרה והדרכה. הם יעשו זאת בשמחה וזה לא עולה לך כסף. ושוב, מאוד כאב לי לשמוע את מה שקרה.. מקווה שתחלימי מהרה, ללא סיבוכים נוספים ושניתוח הסגירה יגיע כמתוכנן! תחשבי חיובי!! ותהיי אופטימית, חמודה!! זה יקרה! ואולי אפילו יעבור מהר יותר ממה שאת חושבת.. בינתיים, תדעי שאנחנו כולנו תמיד כאן בשבילך! תרגישי חופשי תמיד לפנות אלינו בכל שאלה, התייעצות או אפילו סתם להוציא קיטור ואנחנו נשתדל לעזור כפי יכולתנו! {{{חיבוק}}}

מנהלי פורום סטומה - תמיכה