הגיע הנורא מכל

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

14/07/2011 | 02:08 | מאת: דנה

ציינתי פה שיש לבני אודם מסביב לסטומה עכשיו יותר גרוע יש לו אודם בכל האיזור שעליו יושב הבסיס וצמוד לסטומה יש איזור שנראה כמו כוויה, עור אכול כזה מה עושים?? ניסיתי היום להדביק את טבעת האטימה על העור ולא הסתדרתי עם זה בכלל, הסטומה שלו בולטת מעל העור כ3 מ"מ אז צריך ממש להשטיח את הטבעת וזה זמן עבודה ובינתיים הסטומה שלו משפריצה ומשפריצה כי זה אליוסטומה והוא ניזון מחלב אם כל שלוש שעות והחלב מתעכל בקיבה תוך 40 דק' אז תארו לכם כמה הסטומה שלו פעילה. תייעצו לי בבקשה ואיך אני משיגה מגבונים של ביו מד?

נשמע שהמצב הולך ומחריף וצריך לשים סוף לזה. ראשית, לפי התיאור, נשמע שבנך זקוק לטבעות קונווקס. בייחוד כיון שהסטומה לא גבוהה, לא מפסיקה להשפריץ ואין לך זמן לסדר טבעת אטימה על העור (כי הסטומה תשפריץ בינתיים ואז תהיה עיסה של טבעת אטימה וקקי). טבעת קונווקס מחברים לבסיס ואז שמיל על העור ביחד, זה מאפשר לשים את זה מהר ולהספיק לשים לפני שהסטומה תשפריץ והטבעת מהווה מעין חומה מסביב לסטומה שמונעת מהצואה לדלוף כיון שהטבעת עשויה מחומר קשיח שלא נמס בקלות מהצואה. השתמשי בטבעת עם הקוטר הקטן ביותר (20 מ"מ נדמה לי) וזה בסדר שהיא יותר גדולה מקוטר הסטומה כי עם הזמן על העור היא מתרחבת ותסגור את הסטומה מכל הכיוונים. אני אומרת לך את כל זה מנסיון אישי שלי כי מה שאת מתארת זה בדיוק מה שהיה אצלי. הייתי מזמינה בהקדם (וזה לא משנה שהזמנת טבעות אחרות, זה חלק מהניסוי והטעייה עד שמתאימים את הציוד הנכון, אם היית יודעת כמה ציוד היה לי בבית אחרי תהליך ההתאמה אצלי...). דבר נוסף - תתקשרי מחר על הבוקר למירב מחברת הוליסטר, הטלפון שלה הוא 052-3776793. תגידי לה שאני הפניתי אותה אליך, תסבירי לה את המצב ותבקשי ממנה שהיא אישית תגיע אליך ולא מישהיא אחרת. היא באמת מקסימה ורוצה לעזור, אלי הגיעה בהתראה קצרה והתאימה לי את הטבעות קונווקס שפתרו את הבעיה. אני מפרסמת כאן את פרטיה באישורה המלא. אני אשתדל גם לדבר איתה בעצמי מחר בבוקר. איפה את גרה בארץ, דנה? אם זה באזור חיפה, אוכל גם אני לבוא ולנסות לעזור מנסיוני (יותר רחוק מאזור חיפה זה בעייתי עבורי כי יש לי בעיית ניידות עקב מצבי הרפואי). פתרון אחר אם לא ילך הוא להחליף את חברת הציוד ולנסות אולי חברה אחרת. לפעמים ציוד של חברה אחת גורם לגירוי קשה בעור ולדליפות בעוד ציוד של חברה אחרת יושב מצוין. אצלי למשל הציוד של קונווטק גורם לי לאקזמות נוראיות בעור והציוד של הוליסטר לא מחזיק ודולף. הפתרון אצלי הוא להשתמש בבסיסים ושקיות של קולופלסט יחד עם טבעות אטימה של הוליסטר. תעדכני מה קורה - אני רוצה שתגיע אליך מישהיא בהקדם כי אם מתחילות להיווצר כוויות זה ממש לא טוב וצריך לטפל בזה בהקדם. מחכה לעדכון! ואל תתייאשי, נמצא פתרון ביחד גם אם אצטרך לגייס אחיות סטומה מכל מקום!

14/07/2011 | 12:57 | מאת: דנה

אני גרה באיזור המרכז בחולון ויש לי אחות סטומה מטעם הוליסטר שקוראים לה יהודית הבנתי שהם מחלקים את האחיות לפי איזורים. התקשרתי למירב המליצה לי על הטבעות קונווקס מקט 7806 שאותם אני אדביק על העור ועליו את הבסיס, דיפדפתי פה בהודעות וראיתי שכתבו על מדבקות גרנופלקס שאפשר לשים מסביב אני אנסה כי יש לי את המדבקות האלו עד שאקבל את הטבעות מקווה שהרוקח לא יעשה לי צרות כי קיבלתי לפני מס' ימים הזמנה מאוד גדולה. אני לא מיואשת רק מבואסת שלא הזמנתי את הטבעות הנכונות ולא התחלתי את הטיפול לפני שנהייתה הכוויה יהיה בסדר אני אדם אופטימי מאוד! גם יש לי עזרה אדירה מאמא שלי שאצלה אני גרה היא גם אחות והיא קצת מבינה כי רואה תינוקות עם סטומה בעבודה שלה אבל היא לא מבינה במוצרים אלא רק במצב העור. סתם שאלה למה את ערה בשעות האלה? ושוב פעם תודה רבה איזה מזל שיש את הפורום הזה!!

לא שמתי לב לשאלה לגבי המגבונים של ביומד. יש להם שני סוגי מגבונים - אחד שעוזר בהסרת הבסיס והשני שמגן על העור. היתרון בהם שבניגוד לכל המגבונים של החברות האחרות הם לא מכילים אלכוהול. ממליצה לך לנסות את מגבוני ההגנה, אני מכירה מספר מקרים בהם הם ממש עזרו להפתור את בעיית גירוי העור ובנוסף הם גם מחזקים את הדבקת הבסיס. החיסרון - הם לא בסל הציוד ודי יקרים. את יכולה לפנות לחברה (1-700-50-10-22 או לעשות חיפוש בגוגל עם השם) והם ישלחו לך דוגמיות של המגבונים שתוכלי להתנסות. חוץ מזה - דיברת עם מירב? חשבתי על זה - את חייבת גם ליצור קשר עם אחות הסטומה של הקופה. מתפקידה וחובתה לבוא ולראות את בנך ולעזור. אם מתחילות להיווצר לו כוויות כפי שאת מדברת, דרוש טיפול בהקדם!

16/07/2011 | 13:09 | מאת: רן

היי דנה, אני לא מבקר פה מספיק תכוף בפורום לצערי, אבל קראתי את התכתובות האחרונות שלך ואני חושב שכדאי לדבר על זה טלפונית. אשמח אם תתקשרי אלי, הטלפון שלי 054-222-9244. רן (מתנדב בקבוצת צעירים עם סטומה)

מנהלי פורום סטומה - תמיכה