חייבת עזרה

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

12/07/2011 | 23:31 | מאת: דנה

שלום לכולם! אז קיבלתי היום את הבסיס עם הטבעת צפה שהייתה חסרה כשבועיים בחברה וקיבלתי גם את טבעות האטימה, החלטתי להשתמש בהם על סמך העצות שקיבלתי פה בגלל האודם בעור שהיה לבן שלי. עשיתי ככה הדבקתי את הבסיס עליו את טבעת האטימה והקטנתי את החור של טבעת האטימה לפי הקוטר של הסטומה הכל טוב ויפה אז זהו שלא! הייתה דליפה אין לי מושג איך... באמצע הליה הערתי את בעלי וקילחנו אותו שוב ממש מבאס. תסבירו לי שוב בבקשה איך משתמשים בטבעות אטימה מה עשיתי לא נכון?

כמה שאלות כדי שאבין בדיוק: מה קוטר הסטומה של בנך? מה הקוטר של טבעת האטימה שיש לך? איך הקטנת בדיוק את הקוטר של הטבעת? אני צריכה לדעת את הפרטים הללו כדי שאוכל לנסות ולעזור.

13/07/2011 | 13:36 | מאת: דנה

היי תודה על המענה המהיר, קוטר הסטומה הוא 13 מ"מ הטבעת אטימה היא שטוחה המק"ט שלה הוא 7805 חשבתי שאת הטבעת אטימה בוחרים לפי אם הסטומה שקועה או בולטת ולא איפה אני מעוניינת להדביק (על העור או הבסיס). את הקוטר הקטנתי לכיוון פנימה עם האצבעות. איזה באסה מה הייתי צריכה להזמין את הקונווקס? אני לא רוצה להדביק את הטבעת אטימה על העור שלו כי העור שלו מאוד רגיש וכבר יש לו סימן אדום על העור בגודל של המדבקה של הבסיס ולא בא לי להעמיס על העור שלו. ועוד שאלה נגיד שאני ארצה להזמין את הקונווקס אז אפשר להחזיר לחברה את השטוחות כי חבל שאני סתם יחזיק אותם אצלי

באיזה טבעת אטימה השתמשת - קונווקס או השטוחה (אם את לא יודעת, תגידי לי פשוט את הקוד של הוליסטר שרשום עליה ואני אדע לפי זה)

קודם כל שמחה שסוף סוף קיבלת את הטבעות והבסיסים. שנית, את הטבעת את צריכה לשים מתחת לבסיס, על העור סביב הסטומה ולא מעל הבסיס. היא צריכה לאטום סביב הסטומה. ועל טבעת האטימה את מדביקה את הבסיס. מצרפת לינק של סרטון שמדגים בצורה הכי פשוטה איך להשתמש בטבעות אטימה: http://www.youtube.com/watch?v=ConbVnYaAEI מקווה שעכשיו הכל יסתדר. בהצלחה! ובבקשה תעדכני אותנו איך הולך.

אם המדובר בטבעת השטוחה - אזי אותה שמים קודם על העור ומעליה את הבסיס (זוהי טבעת רחבה יותר בהיקפה). אם המדובר בטבעת קווונקס אזי התהליך הוא הפוך - קודם מחברים את הטבעת לבסיס ומהדקים היטב ורק אז שמים אותה עם הבסיס כיחידה אחת על העור. וזאת מכיוון שטבעת הקונווקס צרה יותר בהקפה ועשויה מחומר קשיח הרבה יותר (שאמור להיות עמיד בחומציות הצואה) ולכן יש קודם להדק אותה לבסיס. בטבעת קוונווקס הצמדת הטבעת לעור ואח"כ הבסיס יכולה לגרום לצואה לחדור בין הטבעת לבסיס ולגרום לדליפה. לכן שאלתי את דנה באיזה סוג טבעת מדובר. ניתן גם לנסות את שני סוגי הטבעות ולראות איזה מהם מתאים יותר. אצלי למשל הטבעות השטוחות פשוט נמסות מהצואה וישר הכל מתפרק ודולף ויש אנשים (כמוך) שדווקא הטבעת השטוחה עושה את העבודה טוב יותר.

מנהלי פורום סטומה - תמיכה