דיאטה לאחרת סגירת סטומה?

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

22/09/2016 | 17:55 | מאת: ronit sarid

אני לאחר סגירת סטומה.ואף אחד לא הסביר לי.. האם צריך להזהר כל החיים עם אכילת ברןקולי. מנגו כרובית.לחם דגנים וכו' או זזה היה אסור רק בזמן הסטומה??

04/10/2016 | 10:10 | מאת: מוריס

לאחר הסגירה עדיין צריך את דיטת ללא שארית (לחם לבן,ללא סלט וכרובית..)לשלולשה חודשים. לאחר מכן אפשר לחזור לאט לאט עם הסלט כל עוד קצוץ קטן. ולחזור לשגרה לאט כדי לא לגרום לחסימה. הבעיה עם המשחקים בבטן (לי היה תמא 38!!) זה הגדלת האפשרות לחסימה ללא קשר עם הסטומה. אבל אחרי הכל תבחרי את האוכל שמהנה. חוץ מזה כרובית זה טוב כי עכשיו תוכלי לשחרר כמו כולם...(אני מקנא כי סטונה לכל החיים)

מנהלי פורום סטומה - תמיכה