הריון ולידה לאחר קולקטומי

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

15/02/2016 | 16:17 | מאת: דיאנה

שלום לכולם, לפני כארבע שנים ביליתי בפורום הזה יום ולילה והאנשים פה עזרו לי המון..קצת על עצמי, בעקבות קוליטיס חריף שנימשך ארבע שנים ולאחר ששום תרופה לא עזרה, החלטתי ללכת על ניתוח שכלל כריתה מלאה של המעי הגס וסטומה זמנית של חודשיים, הניתוח היה לפני ארבע שנים ומאז, חיי השתנו לטובה - בלשון המעטה. היום אני חוזרת לפורום עם שאלה קצת שונה, האם למישהו יש ניסיון עם הריון ולידה לאחר ניתוח קולקטומי, האם בהכרח צריך קיסרי? אם למישהו יש שאלות לגבי הניתוח אענה בשמחה.

20/02/2016 | 14:01 | מאת: חיים

את יכולה לשתף אותי בהמלצתך על איכות החיים שלך בלי מעי גס עם ובלי הסטומה ??

21/02/2016 | 18:05 | מאת: דיאנה

היי חיים, חיי עם סטומה היו קצרים, סך הכל חודשיים, כמובן שלאחר כ 40 יציאות ביום וכאבי תופת בעקבות קוליטיס, סטומה הייתה עבורי כמו נשימה לרווחה... חודשיים של מנוחה.. לגבי איכות חיים בלי הסטומה, זה מאוד תלוי מה הרקע שלך ואיזה ניתוח בידיוק עברת, אני עברתי קולקטומי שכלל יצירת "פאוץ'" מהמעי הדק, מעיין תחליף חמעי הגס, הניתוח עבר בהצלחה וכיום איכות חיי היא טובה מאוד.3-5 יציאות ביום (לא תכופות ולא דחופות) אבל שוב, השאלה אם ניתוח פאוץ הוא בכלל באופציות עבורך.. בכל מקרה אני מאוד מאוד ממליצה על פרופסור פתחיה רייסמן משערי צדק, אפילו רק בשביל ייעוץ הוא הטוב ביותר.. בהצלחה

29/03/2017 | 22:55 | מאת: Noname

היי דיאנה,נשמע שעברנו אותה ״חוויה״ בדיוק קוליטיס ממושך שהגיע לניתוח חירום בשלושה שלבים , בשלב השני נוצר פאוץ וכעת אני לפני ניתןח סגירת הסטומה(אני כחצי שנה עם סטומה לצערי)תוכלי לפרט לי על איכות החיים של אחרי הסגירה?כי הרופאים מלחיצים שיהיו 10-13 יציאות ביום ואני רק בת 18 ככה שזאת התקופה הכי יפה...אשמח אם תוכלי לשתף

26/06/2018 | 13:50 | מאת: אפרת

אני הייתי בהריון עם סטומה 11 חודשים אשמח לייעץ.

29/12/2020 | 10:13 | מאת: הדסה

אשמח לדעת איך עוברים הריון עם סטומה.

מנהלי פורום סטומה - תמיכה