חוקן גסטרוגרפין וחום - האם קשור?

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

04/06/2011 | 19:34 | מאת: זואי

ביום חמישי עשיתי את הבדיקה. כל אותו היום - הייתי עם בחילות נוראיות עד שלקחתי פראמין וזה עבר. במהלך היום שמתי לב שפה ושם עולה לי החום. עד ל 37.6. וכך גם היה בשישי והיום. החום עולה ויורד לבד ובחילות. למישהו מוכרת התופעה? זה קשור בבדיקה? דרך אגב, ביום הבדיקה, הסטומה הייתה בשוק, בקושי הפרישה ואם כבר יצא משהו אז זה היה בגוון צהוב ומיימי - ג'לי. אח"כ הכל חזר לקדמותו עם יציאות רגילות נורמליות. (אז לא חושבת שחטפתי וירוס כי אין לי שילשול בשקית). סליחה על התיאורים הצבעוניים הגראפיים.. יש תובנות??

היי זואי, מעולם לא עשיתי את הבדיקה הזאת וממש אין לי שום מושג לגביה. האם יצרת קשר עם רופא המשפחה לגבי החום?? לדעתי, אם יש הופעה של חום אחרי הבדיקה, את חייבת לדווח על זה לרופא. צרי קשר עם הרופא, או רופא המשפחה שלך. אם אין לך אפשרות לדבר עם רופא היום ובמהלך הלילה זה יחמיר, גשי למיון! האם מחדירים משהו דרך הסטומה בבדיקה? אם כן, אז לפעמים אחרי פעולה פולשנית הסטומה יכולה להיכנס למעין טראומה ולהפסיק לפעול, דבר שיכול לגרום לפעמים גם לחסימה. אבל אם תוך שעות הסטומה חזרה לפעילות, אז וודאי שאין מה לדאוג. באופן כללי, האם הבדיקה הייתה תקינה? או שאין עדיין תוצאות? מקווה שהכל יחלוף מהר, אבל גם אם כן, את עדיין צריכה לדווח על זה. תעדכני אותנו מה קורה.

אם את במכבי, את יכולה לגשת למוקד, ואם הם יראו לנכון לשלוח אותך למיון, הם יתנו לך הפנייה למיון, כך שלא תצטרכי לשלם מאות שקלים על הביקור במיון ללא הפנייה. אם את בכללית, אז לפי מה שהבנתי, את יכולה להתקשר למוקד *2700 נדמה לי? והם יפקססו לך הפניה ישירות לחדר המיון. חבל שתשלמי המון כסף. לגבי שאר הקופות, אין לי מושג, אבל תבררי במוקד. תרגישי טוב ותעדכני אותנו.

04/06/2011 | 22:37 | מאת: זואי

דיברתי עם אחד מרופאיי (לא הכירורגים) והוא אמר שאם שוב יעלה החום אז שאלך למיון. כרגע אני בסדר מלבד הבחילות פה ושם. כירורג אחד שלי (הטוב חחח) בחו"ל והשני אהההמממ... מחר הרופא שדיברתי איתו ידבר עם ההוא האאאהההממ. ונראה. בכל אופן החלטתי שאם אקום בבוקר מעוכה אז אלך בכל מקרה למיון. אני בכללית ויכולה להתקשר למוקד הטלפוני אם לא ארגיש טוב בהמשך הלילה. בבדיקה לא עשו שום דבר לסטומה ואני גם בספק אם החומר הצליח להגיע אליה מלמטה למעלה (כי הבדיקה היתה קצרה והכניסו חומר ואז שאבו אותו החוצה.) אם הבדיקה תקינה? לא ברור. יש שם מימצא. רצו לבדוק בעצם אם הפיסטולה שטיפלו בה בדצמבר אכן נסגרה. אז לא היה מעבר בבדיקה תודה לאל אבל כן ראו שחומר נאגר באיזה מקום. אולי זה פתח פיסטולה שאין לו המשך תעלה. יש לזה שם, אבל שכחתי.. השלב הבא יהיה לבדוק אותי בהרדמה ואז יוכלו לראות מה זה. אבל אולי לצערי אותה בדיקה בהרדמה לא תביא לסגירת הסטומה און ליין אם אכן יראו שהפיסטולה לא מוגרה סופית. אני קצת בבאסה מהבדיקה שהייתה אבל מחכה לשיחה עם הכירורג לקבל הסברים על הכל.

מנהלי פורום סטומה - תמיכה