לא מסתדרים עם הסטומה

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

14/07/2015 | 23:48 | מאת: שלמה

אהלן אישתי בהתאוששות אחרי ניתוח לא קל, כרגע יש לה שתי סטומות. זו של המעי הדק נוזלת בערך פעמיים ביום. אנחנו מציקים לאחות סטומה שמחליפה לנו מוצרים. כרגע היא עם קעורה של הוליסטר, בלי שום דבר מתחת. אבל ניסינו גם קולופלסט ועוד חברה. עם ובלי טבעת. בנוסף יש אדמומית מסביב שמציקה, אבל הכי גרוע זה חוסר הביטחון של מתי זה ינזול. כמובן שהיא לא יוצאת כמעט מהבית. יש רעיונות? כמה זמן לוקח להתאים את המוצר לבנאדם? 0545634015אשמח לשוחח עם מישהו או מישהי

15/07/2015 | 21:58 | מאת: אא

יש חברת קונבטק עם טכנולוגיה הכי מתקדמת מבחינת שמירה על העור סביב הסטומה זה נקרא מולדבל. ממליצה לנסות. יש לחברה שירות של אחיות שמגיעות להתאים ציוד ולתת יעוץ.

18/07/2015 | 02:27 | מאת: רן

אני אתקשר אליכם מחר. אשמח לעזור. אם אתם לא שומעים ממני עד יום ראשון (אולי שכחתי..) אנא התקשרו אליי ל-054-222-9244. שבת שלום, רן

27/07/2015 | 16:58 | מאת: מוריס משה

הייתי בסרט הזה. הבעיה של כל החברות של ציוד הסטומה הינה אותו הדבר. זה לא יזור להחליף. התכנון של הטבעת עשוי בצורה שהוא נושם ואיכות הדבק מותאמת לצורך הזה. בגלל הזיעה (וזה יחודי לכל אדם) הדבק לא מחזיק ולכן הנזילה. אין מה לעשות. חייבים תוספת חיזוק. ישנו מוצר AQUA SEAL שבא בצורת טבעת נוספת להדבקה מעל טבעת הבסיס. הדבק שלה הוא אחר ולא מרשה נזילה. אפשר לקנות בבית מרקחת יהודה הלוי בתל אביב טל: 03-5605159. עשיתי מחקר בנדון ומוכן לתת עצה. אפשר להתקשר אלי בכל עת מוריס 052-5524044

29/07/2015 | 16:03 | מאת: רן

מוריס, לאנשים שונים יש ניסיון שונה עם העניין הזה. הבסיסים של החברות השונות מאוד שונים זה מזה, חלקם מחזיקים יותר טוב מאחרים וההבדלים יכולים להיות גדולים מאוד. ההמלצה החד משמעית היא בהחלט לנסות חברות שונות ודגמים שונים כדי למצוא את מה שמחזיק הכי טוב, ולא לוותר עד שמוצאים את המוצר הכי מתאים. כמו כן הבסיסים עצמם דווקא מתוכננים לעמוד בזיעה ובד"כ עושים זאת יפה, תלוי כמובן באופי הפעילות. יש מקום גם לציין ש-aqua seal הוא מוצר שאינו בסל וצריך לרכוש אותו באופן פרטי. בסל עצמו יש לא מעט אופציות לחיזוק הבסיס שאפשר לנסות לפני כן, כמו טבעות אטימה, טבעות קעורות, ספריי לחיזוק דבק, פדים לחיזוק וכו' - כמובן שאופן הפעולה שלהם שונה מה-seals, אבל המוצר הנכון תלוי בבעיה המסויימת וגם כאן צריך לנסות פתרונות שונים כדי למצוא מה מחזיק ואוטם הכי טוב.לצערנו אין אף מוצר או אביזר בודד שפותר את בעיית הנזילות לכולם. לבסוף, ה-aqua seals עצמם מיועדים בעיקר נגד מים (לשימוש בכניסה למקלחת/בריכה/ים) ולאו דווקא נגד נזילות. ה-sure seals של אותה חברה אכן מיועדות להגנה נגד נזילות, ואני מכיר כמה בעלי סטומה שמשתמשים בהם בהצלחה רבה.

מנהלי פורום סטומה - תמיכה