שאלת תם לבעיות צבירת גזים בסטומה ורעש ...

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

14/06/2015 | 13:42 | מאת: אשר

למה לא לשים בשקית הסטומה כפית (או פחות) אבקת פחם רפואי פעיל לפני הסגירה לבסיס ? בצורה זו הפחם יספוג את הגזים והריח, השקית לא תתנפח והרעש אמור לפחות במקצת ?. לעניין למה לא לשתות כמוסות פחם פעיל - זה ברור כי זה יספח גם את החומר הפעיל בתרופות ואז יאבד האפקט אבל מדוע לא לשים בשקית הסטומה ?

22/06/2015 | 14:01 | מאת: ...

יש לך ניסיון עם אבקת פחם? זה עובד? האמת שאני חשבתי על פיתרון לא מאוד פיזיבילי: שיהיה סוג של כפתור בטופ של הסטומה לשחרור רצוני של אוויר. אם נניח אתם בחוץ ויש אויר אז אפשר לשחרר קצת אויר וזה יהיה כמו נפיחה של בנאדם רגיל. נשמע מגעיל אבל אולי יעיל.

27/07/2015 | 17:14 | מאת: מוריס משה

הכן אין צורך בכפתור כי זה כבר ישנו. בשקית יש כבק פילטר אך לא פעיל אלה ברגעי אסון כאשר הסטומה מלאה בגזים ואז יש מפלט כדי שלא תתפוצץ. חוץ מזה תמיד אפשר לצאת לאויר צח ול"שחרר" כמו כל אדם אחר שמשחרר מפיחה. תיהנו.

מנהלי פורום סטומה - תמיכה