שאלות לגבי ניתוח לסגירת סטומה

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

06/10/2014 | 17:40 | מאת: חן

בקרוב אני אמורה לעבור ניתוח לסגירת סטומה, אחרי ניתוח כריתה משחזרת עם פאוץ', ויש לי כמה שאלות ל"בעלי הנסיון": האם הכאבים הם כמו בניתוח הראשון?, כמה זמן ההתאוששות? אחרי כמה זמן אוכל לחזור לעבודה ולצאת בחופשיות מהבית?מתי היציאות הופכות לפחות מימיות? ,אציין שכ - 5 שבועות אחרי הניתוח הראשון שהיה גדול ומורכב כבר הרגשתי מעולה וחזרתי לעבוד, הייתי שמחה אם אנשים שעברו את התהליך ישתפו אותי... תודה וחג שמח!

17/10/2014 | 19:47 | מאת: דין

עברתי בדיוק את אותה פרוצדורה. מוזמנת לשלוח מייל :) דין

02/01/2015 | 09:59 | מאת: אפרת

היי אני אפרת הייתי עם סטומה 11 חודשים יחד עם הריון.. הורדתי את הסטומה לפני חודשיים . חודשיים אחרי לידה. ניתוח הסגירה לא היה קשה בכלל הגעתי בבוקר קיבלתי המון נוזלים ומשלשלים למחרת נכנסתי לנתוח ההחלמה היתה לי הרבה יותר קלה מהניתוח סטומה אושפזתי 5 ימים וחזרתי הביתה יום יומיים התאוששות וזהו יש קצת הפרשות ממקום הסגירה וזה מאלץ להסתובב עם תחבושת לי לקח בערך שבוע וחצי ברגע שהמקום נסגר שכחתי שהיתה לי סטומה וקשה לשכוח דבר כזה היום אני חודשיים אחרי היצאות יותר תכופות אוכלת ומייד נכנסת לשירותים קצת קשה להתאפק הרגשה של חייבת עכשיו בהתחלה יותר מדובר בגזים שתיתי סיבים שגרמו ליציאות וזהו היום הכל טבעי וחזרתי כמו שאומרים לחיים.. שיהיה לך בהצלחה..

מנהלי פורום סטומה - תמיכה