אהלן שלום לכולם

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

22/09/2014 | 00:45 | מאת: ורה

רציתי לשאול שאלה אולי מישו פה נתקל בדבר כזה ויש לו מושג ; בחודשיים האחרונים יוצאים לי רעשים ממש מוזרים מהסטומה , המעי שלי ממש מפליץ חצי מהיום חחח , עכשיו זה ממש מביך כי זה קורה פתאום משום מקום ואני כל פעם פשוט לוחצת על הבטן , כאילו סוגרת את הפתח כדי שלא ירעיש כשיש יציאה מהסטומה , חשבתי שאולי זה בגלל משו שאני אוכלת אבל אפילו אם אני לא אוכלת בכלל זה גם עושה וכשאני אוכלת מאכלים שלא אמורים לעשות רעשים זה גם עושה ואני , אני כבר לא יודעת מה לעשות , פשוט לא נעים וגורם לי חוסר נוחות תמידית ליד אנשים שמא פתאום לא יהיו פיצוצים ורעשים, מה אפשר לעשות ?

22/09/2014 | 20:51 | מאת: אנונימי

אני לא מכיר פיתרון טוב. בנוסף - אני לא אספר לך את הסיפורים שתמיד כותבים "תתייחסי לזה בצחוק" וכו. זו אפשרות. ואפשרות טובה. לי היא לא עבדה ואני עדיין מתבייש בזה מאוד. הפיתרון שלי: התחלתי ללמוד טיפה את הסטומה ואם אני מרגיש שזה עומד לקרות אני מצמיד את כף היד שלי ממש על המעי ומשתדל למזער את הרעש. בחורף זו פחות בעיה עם חולצה ארוכה וכו. בקיץ יוצא שאני הרבה פעמים לוחץ את הסטומה אפילו אם זה רק ליתר ביטחון. אוכל - לא מצאתי קשר מיוחד. (גם "אי אוכל" לא מונע את זה אצלי) בנוסף - יש משתיקי קול למיניהם, אני לא קניתי ולא יודע אם הם עובדים. אולי יש כאן אנשים שכן ניסו

27/09/2014 | 20:52 | מאת: אסף לורה

גם אני עם סטומה ותנסי לשתות לפני יציאה מהבית 2 כוסות תה לי זה מאוד עוזר לנוחות האישית בתקווה שגם לך ובהזדמנות זו מאחל לכרמית רפואה שלמה שנת בריאות אני אוהב אותך לעולמים מאחל אסף

29/09/2014 | 14:27 | מאת: ורה

אין לי מושג למה אני חושבת שזה היה בגלל תרופה חדשה שאני משתמשת בה שעשתה לי בלאגן בבטן ..העיקר שנרגע :) תודה .

מנהלי פורום סטומה - תמיכה