בחזרה לשקית 2

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

22/04/2014 | 09:35 | מאת: פטל

למישהו יש ניסיון עם קולוסטומי ואיליוסטומי? ניתוח בקרוב, להוצאת איליוסטומי זמנית. היתה לי כבר סטומה אחרי ניתוח קולוסטומי. תוכלו לספר לי קצת על ההבדלים? למה לצפות ביוםיום? תודה!

22/04/2014 | 15:37 | מאת: דין

כעיקרון ההפרשות מרובות יותר ונוזליות יותר, כי פחות נוזלים נספגים (המעי הגס הוא האיבר הסופג את מרבית הנוזלים בדרך כלל). קוטר הסטומה מן הסתם קטן יותר. נשמע שיעשו לך סטומת לופ, והיא לעתים נוטה להיות לא נוחה לתחזוק - תלוי במנתח ובשיטת הבניה שלה ("משפריצה" באופן פחות צפוי, ההפרשות הנוזליות נוטות לגרום לגירוד ולצורך בהחלפת בסיס בתדירות גבוהה יותר. אני כרגע עם loop ileostomy ומחליף פעם בארבעה ימים).

22/04/2014 | 15:39 | מאת: דין

בסטומת לופ - שוב, בהתאם לשיטה שבה בונים אותה - הפתח הפרוקסימלי (זה שממנו יוצאת הצואה, שכן יש שני פתחים בסוג הזה של סטומה) עשוי להיות צמוד לעור וזה עלול לפגוע בעמידות הבסיס. לי, למזלי, בנו בשיטה שבה זה לא המצב. הרבה בריאות

02/05/2014 | 23:38 | מאת: רן

עם אילאוסטומי אפשר להשתמש בשקיות מתרוקנות ולא צריך להחליף כל הזמן :) חוץ מזה נראה לי די דומה..

מנהלי פורום סטומה - תמיכה