חדש עם סטומה

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

31/03/2014 | 22:27 | מאת: אייל

שלום לכולם עקב מחלת הסרטן במעי הגס שהתפשט לכל הבטן והאגן הטיפול הביולוגי גרם לי לנקב במעי הגס ונאלצתי להיכנס לניתוח חירום להצלת חיים בעקבות המחלה לא הצליחו לסדר את החור ע"י כריתה של אזור הגידול נאלצו לחבר אותי לסטומה בתקווה זמנית עד שאני מאמין בע"ה שהטיפול כימי יעזור ואוכל להחזיר לי את הסטומה חזרה בכל מקרה מחפש אנשים שיוכלו לעזור לי להתמודד עם הסטומה ביום יום אני עדיין בשוק טוטאלי לא יוצא מהבית מאז חיברו לי את הסטומה חי על פיג'מה בבית מבין שיש צורך להתלבש אחרת וכו' זקוק לעזרה תודה מראש

31/03/2014 | 23:09 | מאת: ברק

הי אייל, מצטער על הנסיבות בגללן עשית את הסטומה. אם תרצה אשמח לדבר איתך גם בטלפון ואוכל (לנסות) לענות לך על כל השאלות באופן מיידי. (אם כן אז תשאיר לי את האימייל שלך ואשלח לך את המספר שלי שם) בכל מקרה, גם כאן אוכל לכתוב תשובות מה שיותר מפורטות. * בגדים חדשים: אני בהתחלה הייתי הולך עם חולצות ארוכות יותר כדי להסתיר (בהצלחה יש לומר) את הסטומה. כעת הקצה שלה נתמך במכנס שלי אז גם את זה אני לא ממש צריך. התמיכה במכנסיים עוזרת לי מאוד כי כעת אני חושש פחות שזה יפתח וכדומה. (אבל עדיין בודק לעתים תכופות) אני כרגע עם החגורה הרגילה של הוליסטר (משתמש גם בבסיס והשקיות שלהם. ביחד עם טבעות אטימה שלהם) אבל כבר מזה זמן רב מחפש חגורה אחרת שתהיה לי טובה. הזמנתי את הSTOMAPLEX ואני מקווה שהיא תהיה טובה. אוכל לעדכן. *איך לימדו אותך להחליף בסיס? אני הייתי ממליץ לך להחליף בסיס לעתים קרובות יחסית ולא לחכות "שצריך". אם לומדים להחליף בסיס בצורה מהירה ונוחה אז זו לא טרחה ורק מרגישים טוב יותר אח"כ. אני מחליף בסיס מעל השירותים כדי לא לדאוג אם הסטומה פועלת או לא. ובד"כ החלפה לוקחת לי כ-4 דקות אם אני משקיע מאוד. (משתמש בבסיס גזור מראש של הוליסטר. שקית פתוחה 55 ס"מ. טבעות אטימה של הוליסטר. לפני המקלחת אני מרסס את הבסיס במחזק דבק ונותן לזה לנוח בזמן שאני מתקלח. אחרי הורדת הבסיס אני מנקה את האזור עם מטליות ומייבש עם נייר טואלט או גזה. שם "מגן עור" של קונבטק [קונבקר], מצמיד את טבעת האטימה לסטומה ולגוף ועליה שם את המגן. הסטומה שלי היא בגלל מחלת קרוהן אז מבחינתי הסטומה שיפרה את איכות החיים שלי ומאז הסטומה הלימודים שלי השתפרו, התחלתי לצאת מהבית, למצוא תעסוקה וכו'. אני מקווה מאוד שתתרגל לרעיון מה שיותר מהר. ומקווה שזה יהיה זמני.

31/03/2014 | 23:21 | מאת: אייל

תודה על המענה המהיר שלחתי לך תגובה עם מספר הטלפון שלי במייל חזרה במידה ולא קיבלת את התגובה שלי במייל בכל מקרה המייל שלי הוא [email protected]

01/04/2014 | 00:28 | מאת: דין

אני מאמין שברק יעזור לך עם כל הפרטים הקטנים (וגם כולנו כאן), אבל בגדול רציתי להעביר לך מסר כללי - הסטומה מאפשרת חיים נורמליים, כולל לבוש נורמלי וביצוע כל פעילות. אתה עוד צריך להתרגל וללמוד לטפל בה, עד שתרגיש איתה בנוח - ונעזור לך עם זה - אבל חשוב שתשנה גישה. הרבה בריאות

01/04/2014 | 10:21 | מאת: אייל

תודה לך על תגובתך ותמיכתך אני בטוח שהתרגל לעיניין הסטומה אני פשוט זקוק לתמיכה בהתנעה של המצב החדש יש לי אירועים ואנני יודע מה לובשים ואיך אני בטוח שהצליח להסתדר ושוב תודה לכם :)

מנהלי פורום סטומה - תמיכה