צלילה עם סטומה

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

16/03/2014 | 13:48 | מאת: עובר אורח

היי, רציתי לדעת אם יש כאן אנשים שעברו קורס צלילה עם סטומה. האם זה אפשר? (איך?) מבחינה פרקטית ז"א. (חגורות, ריקונים במידת הצורך וכו)

16/03/2014 | 14:36 | מאת: דין

ראשית הייתי מוודא עם הרופא שלך אם מותר לך לצלול. גם במועדון הצלילה הרופא עלול להערים קשיים בכלל כל מני סוגיות, חלקן כסת"ח וחלקן רציניות. שקיות גדולות מספיקות לכמה שעות, בד"כ. מעבר לזה אפשר לתזמן את זמני האכילה כך שלא תהיה הפרשה מרובה בשעות שבהן אתה מתכוון לצלול. אפשר גם לקחת אימודיום אבל זה כבר עניין רפואי. יש מדבקות טגדרם המחזקות את האיטום סביב הבסיס (הוא אמור להחזיק מעמד גם בלעדיהן, אם הוא מודבק כראוי, בפרט שיש חליפת צלילה צמודה שלוחצת עליו מעט כלפי הגוף. יחד עם זאת שהיה ממושכת במים מחלישה את הקצוות.

16/03/2014 | 15:06 | מאת: עובר אורח

הבעיה שלי באמת נובעת נהחליפה שלוחצת על הסטומה ומקטינה את נפח השקית... אבל לזה אין לי פיתרון לצערי. (יש למישהו?) אמודיום לא יכול לגרום לי נזק עתידי אם אשתמש בו רק מספר פעמים? (שהגוף שלי ייצור תלות באמודיום ז"א)

16/03/2014 | 21:44 | מאת: לירן

התעניינתי בנושא בעבר ולהבנתי אפשר לעשות זאת. כפי שכתבו לפני צריך לוודא את הנושא עם הרופא שלך לפני כן ולקבל אישור בכתב כדי להקל על כל הבירוקטיה. לגבי הציוד, אני נכנס לים/בריכה עם הציוד הקיים ללא כל בעיה. אני משתמש במדבקות שור סיל כדי למנוע דליפה לא נעימה ולוודא שהקצוות לא יתרוממו בשום אופן - זה בדיוק למה שזה נועד. בנוסף אני משתמש בשרוול כדי להצמיד את הציוד לגוף וככה הוא לא בולט וזז בחופשיות. למען האמת אני משתמש במדבקות ובשרוול באופן יומיומי בפעילויות ספורטיביות אחרות. אם תרצה מידע נוסף אתה מוזמן ליצור קשר במייל [email protected] בהצלחה

מנהלי פורום סטומה - תמיכה