טיפים להדבקת מוצלחת

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

15/01/2014 | 01:07 | מאת: אורח ותיק

שלום לחברי הפורום, אני עוקב אחרי הפורום כבר הרבה זמן ולמדתי המון מהחברים פה. לאחר ניסיון של שנתיים שהיה מלווה עם המון ניסוי וטעייה חשבתי שזה יהיה נחמד להחזיר מידע לקהילה. ניסיתי ציוד של מספר חברות שונות החלטתי להישאר עם מערכת 2 חלקים (בסיס ושקית) של הוליסטר ואני מאוד מרוצה מהתוצאה. לאחר לא מעט כוויות וגירויים לא קטנים אני חושב שהתנאים הכי חשובים להדבקה מוצלחת הם עור לא מגורה, חומר הגנה על העור וטבעת אטימה. בנוסף, אני משתמש במדבקות שור סילס שעושות את העבודה בצורה מדהימה - אפרט עבור כל אחד מתנאים. עור לא מגורה - לא ניתן להדביק בהצלחה בסיס על עור מגורה מכיוון שהוא מפריש נוזלים כל הזמן וההדבקה פשוט נופלת. זה קצת טריקי כי זה סוג של מעגל קסמים - העור מגורה כי ההדבקה לא טובה וההדבקה לא טובה כי העור מגורה. הטיפ שלי הוא לטפל במקום ע"י אבקה או מדבקה גרנופלקס דק (אני עושה חור היריעת גרנופלקס בגודל 10X10 ס"מ על העור ומדביק על הסטומה ועליה מדביק את הבסיס וככה הבסיס לא נופל). כל עוד יש גירוי יש להחליף בסיס באופן דחוף (יומיומי) עד להחלמת העור חומר הגנה על העור - אני משתמש בחומר ללא אלכוהול של חברת טריו, קוראים לו סילס - ניתן לקנות אותו בארץ באופן פרטי. התכשיר הזה פשוט מעולה, הוא מתייבש מהר, עמיד לאורך זמן, נצמד לעור בצורה טובה וקל להסרה על כל מסיר דבק. בערב השתמשתי הספריי של הוליסטר ובמגבון פרוטקטיב של קונבוטק אבל כשיש גירוי הם מכאיבים ושורפים את העור. ניתן להשתמש בתכשיר סילס על עור מגורה אם כי זה לא יעיל ב-100%, אני משתמש בתכשיר מעל שנה ואני לא יכול בלעדיו. טבעת אטימה - ניתן להשתמש בטבעת אטימה רגילה או קעורה לפי הצורך, אם הנכם משתמשים בדבק במקום טבעת אז כנראה ששמתם לב שאחרי 3 ימים הדבק מתקשה ומאבד מגמישותו ואז מתחילות הנזילות. טבעת אטימה נשארת גמישה לאורך זמן ועושה את העבודה טוב יותר. בנוסף החומר ממנה היא עשויה מונע גירויים בעוד שבחלק מהדבקים יש אלכוהול. למען הסר ספק, אני לא משתמש בדבק בכלל ולדעתי אין צורך להשתמש בדבק אלא במקרים מיוחדים שיש צורך למלא שקעים עמוקים בעור. מדבקות שור סילס - מהרגע שהצלחתם להדביק בסיס מוצלח ללא גירויים, מדבקות שור סילס עוזרות לשמור עליו. למי שלא מכיר מדובר במדבקה שקופה ודקה הממוקמת על הבסיס בצורה שהיא עוטפת אותו. כתוצאה מכך המדבקה מצמידה את הבסיס לגוף ומונעת ממים להחליש את ההדבקה בזמן מקלחת/אמבטיה, הבסיס מחזיק לאורך זמן ואין צורך לבצע תיקונים מקומיים. בנוסף, במקרה שיש נזילה מכל סיבה שהיא (לדוגמא שהות ארוכה בג'קוזי) שור סילס מונעת את הנזילה על הגוף - למעשה הבסיס רק מתלכלך אבל אין נזילה על הבגדים. מהרגע שהתחלתי להשתמש בסט המוצרים הנ"ל המערכת שלי החזיקה יותר זמן, בלי נזילות, גירויים מיותרים או חלקי בסיס מתפרקים שמצריכים תיקון. בפרט חזר לי הביטחון בציוד ושכחתי מהחשש לנזילות או הפתעות לא נעימות. מקווה שזה יעזור לכם ויקל על אלו שעדיין לומדים את הנושא. אם יש לכם שאלות אתם מוזמנים לשלוח [email protected]

18/01/2014 | 08:50 | מאת: ברק

אבל אצלי גם טבעות האטימה לאט לאט מתכלות.

18/01/2014 | 23:02 | מאת: אורח ותיק

באיזה טבעות אטימה אתה משתמש? אני שם טבעת שטוחה של הוליסטר והיא מחזיקה דיי טוב למשך 4-5 ימים. יש לך ניסיון עם מדבקות שור סילס?

31/12/2020 | 19:06 | מאת: נורית

אני עם סתומה כמה שנים והעור שלי מאוד מגורה ולא מצליחה להדביק את הבסיס דרך קופת חולים לאומית אני קונה את הקומפיל להדבקה על העור אבל הוא עושה לי גירוי והכל נראה אדום מגורה וכואב וזה גורם לגירודים אני אובדת עצות בעניין אשמח לקבל עצות ותובנות בנושא

מנהלי פורום סטומה - תמיכה