קולונסקופיה עם סטומה

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

27/12/2013 | 08:59 | מאת: לילי

אמי עם סטומה כשנתיים לאחר ניתוח הסרת סרטן מהרקטום. היא אמורה לעבור קולונסקופיה דרך הסטומה ונסיון לבדיקה דרך הרקטום. היא מאוד מאוד בלחץ הן מההכנות שלפני (פוחדת מתגובה של שלשולים חזקים) והן מהמצב שאחרי הבדיקה, שמה יהיו דימומים מההתעסקות באזור. הייתי שמחה לתמיכה ולשמוע על התהליך מאנשים שעברו זאת ולדעת האם הלחץ מיותר.

27/12/2013 | 10:57 | מאת: ליאב

* טרם הבדיקה שלי הרופא נתן לי מרשם ל-2 ליטר נוזל משלשל וחוקן שעליי לקחת טרם הבדיקה. מהתייעצות עם גורם נוסף, הבנתי שזה מאוד מוגזם ויכול לגרום לי להתביישות. בפועל שתיתי רק חצי מהנוזל וזה הספיק. היה קצת תוכן במעיים אבל לא משהו שהפריע לראות. אז אני ממליץ לחשוב לבד האם זה יותר מדי וכן להתייעץ עם גורם נוסף (רופא, אחות סטומה). * אין התעסקות רבה מדי באיזור. הרופא מטשטש, מוציא את השקית ומחדיר את המצלמה לסטומה. למרות שהנחו אותי להביא ציוד להחלפה, אפילו לזה לא הייתי זקוק והשקית הישנה הוחזרה למקומה. בכל זאת, הייתי ממליץ לכן לקחת ציוד להחלפה איתכן. * בבדיקה עצמה נשארתי ער למרות הטשטוש, דיברתי עם הרופא והאחות תוך כדי הבדיקה. הרופא אף סובב את המסך והראה לי את המעיים בזמן אמת. לא חשתי שום כאב. רק תנועות פנימיות כאלה, כתוצאה מהזזת המצלמה ומזרם האויר שהיא מכניסה. בקיצור, מאחל בהצלחה. על פי נסיוני אין לכן מה לדאוג, הבדיקה ממש פשוטה, קלילה ומהירה. תזכרו לקחת איתכן ציוד ולבדוק שההכנות אינן מחמירות מדי. בכל זאת, בעלי סטומה צריכים לרוקן הרבה פחות.

30/12/2013 | 13:33 | מאת: אודי

מנהלי פורום סטומה - תמיכה