!!help- יציאות נוזליות בסטומה למרות אימודיום! =(

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

19/12/2013 | 12:25 | מאת: מי, אני?!

אתמול לקחתי 6 כדורים (בדר"כ 2-4 ביום) איכשהוא עזר. היום אני כבר לא יודעת מה לעשות! לפני שעתיים לקחתי 2 ביחד, ועדיין- הכל נוזלייייייייייייי לגמרי! מלא... ולא נראה לי שיש לי איזה וירוס. פתאום יומיים מטורפים לא קשורים לכלום. מה עושים עם זה?! לקחת עוד אימודיום? זה בכלל יעזור? לא אוהבת לקחת אותו, הוא עושה לי סחרחורות ועייפות מטורפת :-( הרופא אמר שאפשר לקחת עד 12 (!) כדורים ביום, אבל אני לא רוצה יותר... כמה זמן לוקח למעי הדק לתפוס פיקוד? ומה בדיוק יהיה כשיורידו לי את הסטומה?? אני לא רוצה שהגוף יתרגל לאימודיום הזה, ומצד שני אני לא רואה מוצא אחר...

19/12/2013 | 19:24 | מאת: רן

דעה שלי - אם זה לא מסכן אותך (התייבשות וכו'), אל תקחי שום דבר :) גם לי קורה מידי פעם (1-2 בשנה) שיש לי כמה ימים של יציאות מימיות לגמרי, זה יכול לקרות על רקע של וירוס, משהו לא טוב שאוכלים וכו'. אם זה זמני, פשוט תני לזה לעבור. נצלי את זה שיש לך עדיין סטומה ככה שזה לא נורא מפריע :) כמובן שאם זה מתמשך או שאת חוששת מאובדן נוזלים או מינראלים, זה כבר סיפור אחר. אני אישית לא הייתי צריך אימודיום כבר שנים...

19/12/2013 | 23:36 | מאת: ליאב

אני נגד. אמרו לי בהתחלה שאיאלץ לקחת אימודיום כל חיי. בהתחלה לקחתי 2-4 ביום. הפסקתי לקחת מאוד מהר וחוץ ממקרים ספורים שהיה לי שלשול חריף, אני לא לוקח את התרופה. ממליץ לך לשים לב לאוכל אותו את אוכלת, התזונה המערבית מאוד לא בריאה לנו והחוג שלנו הרבה יותר רגיש לאוכל. תקפידי על אופן אכילה נכון ועל תזונה בריאה.

24/12/2013 | 18:58 | מאת: מי, אני?!

תודה על התשובות! מסתבר שכן הייתה סכנת התייבשות, כי אני מאושפזת מאתמול עם אי ספיקת כליות חמורה מרוב איבוד נוזלים (דרך הסטומה בצירוף הקאות בלתי נגמרות...). טוב שבסוף נכנעתי והגעתי למיון, כי יש בשלב מסוים חס וחלילה המצב יכול להיות בלתי הפיך. ב"ה הגוף שלי קיבל את הנוזלים באהבה, ואני מקווה לחזור הביתה כמה שיותר מהר. השאלה- אני בלי מעי גס (השאירו 15 ס"מ רקטום), ליאב, גם אתה עם קרוהן ובערך ככה?! למה שיהיה הבדל גדול בין מה שקורה עכשיו למה שיקרה אחרי שיסגרו הכל בחזרה?? ישאר אותו כלום לחבר אליו (רק שהפעם יצא ממקום אחר...:-)) ראיתי שיכול לקחת שנתיים (?!) עד שהמעי הדק תופס פיקוד? ועד אז?? אני לא יציבה, והפתרון היחיד שנותנים לי זה "תלמדי לשחק עם האימודיום"... יש למישהו רעיונות מה אני יכולה לשאול את הרופאים שיעזור לי לצאת מפה ולשרוד בחוץ..?

מנהלי פורום סטומה - תמיכה