שאלות חשובות!!!

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

12/12/2013 | 19:46 | מאת: אבי

אני בן 60 בשבוע שעבר עברתי כריתה מלאה של פי הטבעת ואני עכשיו עם סטומה קבועה. 1) תוך כמה זמן לאחר הרכבת הסטומה מותר לעשות עיסוי רפואי בספא? 2) תוך כמה זמן לאחר הניתוח של הרכבת הסטומה מותר לשחות בים ובבריכה? 3) האם מותר להיכנס לים המלח עם הסטומה? 4) לאחר הרכבת הסטומה כמה זמן אסור לי לאכול סיבים תזונתיים?

12/12/2013 | 19:56 | מאת: ליאב

1) לא מצליח לחשוב על סיבה למה לא. כל עוד אתה לא גורם לעצמך אי נוחות עקב שכיבה על הבטן, אז למה לא. 2+3) אם יש לך פצע ניתוח עדיף לחכות שהוא יסגר. אם אין, אפשר להיכנס ללא חשש. 4) בזמנו, לאחר הניתוח, קיבלתי דף הנחיות. אני לא מוצא אותו אז לאחר חיפוש קצר באינטרנט מצאתי את ההנחיות הבאות. http://stoma.co.il/?p=103

מנהלי פורום סטומה - תמיכה