רציתי לשחרר קצת

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

28/11/2013 | 13:32 | מאת: lyad

שלום לכולם פשוט באתי לספר ולשחרר. אני בן 28, מהמגזר הערבי. שנה שעברה עברתי תקופה של כאבים קטלניים בבסיס הבטן, אחרי כמה חודשים של סבל ובדיקות החלטתי שאני הולך למיון "לבד" ושם התעקשתי שאני לא משתחרר עד שהכאב יעלם. אחרי כמה בדיקות גילו שיש לי דלקת מאד חריפה ברקטום (החלק האחרון של המעי הגס) ונכנסתי לאישפוז שנכנס ל 3 חודשים, שבסופו נגמר בניתוח קולוסטומי.תמיד הייתי אומר אני תולה עצמי ומתאבד ולא מגיע לניתוח כזה, ובסוף זה כן קרה ועוד לא תליתי את עצמי :). כיום עבר שנה ו3 חודשים מאז הניתוח, מצד אחד אני עדיין לא מעכל מה עשברתי לא מעכל שאני נכה עם סטומה לא מעכל שהגוף שלי נראה כך לא מעכל שאחרי כל הגוף השרירי והספורטיבי והקוביות בבטן אני נראה כך.. ומצד שני הצלחתי קצת להשתחרר ולחזור לשגרה אז חזרתי לעבודה במשרה מלאה כעובד מדינה במשרה מעניינת, גר לבד רחוק מההורים , אני גם מצלם , וגם מדריך טיולים ,וגם ממשיך לימודים לתואר שני, וגם קניתי אוטו חדש , ויש לי חיים חברתיים מצויינים , הרבה חברים הרבה צילומים והרבה אנשים מקנאים בי (מי שלא ידועים מה עברתי ) עם כל זה אני מרגיש שאני בן אדם מת מבפנים,עצבני מאד,שקט מאד,יש בי כעס פנימי עצום..ןהכי חשוב מונע מהאבה להתקרב אלי , דוחה אותה בטירוף , מפחד מזה , לא מעיז לספר לאף אחד מה עברתי ומה יש לי (רק במשפחה יודעים).. היו בנות שרצו להתקרב כי ככל הנראה רואות בי פוטנציאל למישהו יציב, אבל אני בורח, ומפד שיגלו את זה , ממפחד מהמבט מפחד מהתגובה מפחיד אותי איך בחורה במגזר שלי תקבל את זה.. הרופאים אמרו שהסטומה היא לחצי שנה, אבל נכון לעכשיו הדלקת לא עברה והתחילו דיבורים שתהיה סטומה קבועה במקביל התחלתי להתארגן נפשית שאני אהיה רווק בלי קשר אהבה ומין כל החיים שלי.. עם כל מה שיש לי פשוט חיי כל יום ביומו וזהוו... רק רציתי לשחרר

28/11/2013 | 20:38 | מאת: אודי

אתה רואה ? עם סטומה הרבה יותר קל לשחרר. :)

28/11/2013 | 22:39 | מאת: ליאב

אני ממש מבין אותך. פשוט כתבת תחושות שעברו בי וחלקן עדיין עובר. קודם כל אתה חייב להפנים שאין בך באמת משהו פגום, זה רק הראש שלך שחושב כך. רוב האנשים יתפסו את הסטומה בצורה שאתה מציג אותה, אז אם אתה חושב על זה כמגבלה וכסיבה לדחייה, אז גם האנשים יראו בזה מגבלה וסיבה לדחות אותך. נכון שאנשים מפחדים מהשונה, אבל כל אחד הוא קצת שונה, ואפילו אם בפועל אתה שונה יותר, אין בזה שום בעיה. אתה לא גנב, לא פושע ואין לך במה להתבייש. בשלב ראשון הייתי מציע לך לחזור לעולם הדייטים ולהשאיר את עניין הסטומה בשושו. תצבור נסיון, תכיר בנות ואם/כש תרגיש מספיק בטוח, תשתף את הבחורה. שיהיה בהצלחה ורפואה שלמה.

מנהלי פורום סטומה - תמיכה